Är våren här?

Vågar man hoppas på att våren är här? Det är i alla fall väldigt underbart med plusgrader och snart snöfritt... Nu är framsidan snöfri och jag sopade delar av stenarna idag och kastade undan de vissna höst och vinterblommorna. I helgen kommer vårblommorna sättas..

Alva ligger och sover i soffan brevid mig.. äntligen.. vi har det minst sagt fortfarande jobbigt med sömnen. Försökte lägga henne i sängen för att sova igår kväll men icke.. väldigt ledsen tjej och just att få henne att sova på kvällarna i sängen känns rätt avlägset. Hoppas bara på att det inte alltid kommer att vara så.. Men om några veckor får vi kanske försöka med något igen men vill först och främst att hon inte skall vara så seperations känslig eftersom det inte känns bra att lämna henne i sängen då när hon blir så ledsen.

Idag har Karin och Alice varit här och ätit middag. Lasange både till vuxna och barn.. japp... Jag hade gjort en liten lasange till barnen;) Bägge tyckte det var gott och upp allt på tallriken. Alva är dock lite hårdhänt och kärvänlig mot Alice så man får passa så att hon inte kväver Alice med sina kramar och pussar.

För övrigt idag så har Tobbe tagit hål i taket för installation för braskaminen. Spännande!!

Igår var Alva och jag hon Cissi och Filippa med några andra mammor och barn från föräldragruppen på fika och det var jättemysigt. Alla är så himla mysiga i gruppen och det är kul att ses!!

Alva har nu i ca 5 dagar dragit sig fram med handflatan i golvet och benen längs golvet. Det går fortare och fortare och när hon får syn på något som hon vill ha så tar hon sats och öppnar munnen som om hon jagar värsta bytet;)

Nu åter till mästarnas mästare;)
Skall försöka lägga ut någon bild snart...

Kram från oss

Helsingborg

Vi kom till Helsingborg men inte med Tobbe i söndags utan med flyg i tisdags. Tack vare att farmor och farfar ställde upp och hämtade Malte i Örebro i söndags så var vi hundfria. Skönt med tanke på att vi inte visste hur länge Alva skulle vara sjuk. Det rätade dock upp sig skapligt snabbt och nu kunde vi åka till Tobbe istället så att han slapp och hämta oss innan vi far till Karlstad i helgen.

Alva ligger och leker med en pappersmugg i sängen och jag har lite datatid för att vakna till lite grann. Vi har det bra och förkylningarna börjar ge med sig. Alva har börjat hosta en del nattetid och när hon sover och snoret rinner fortfarande lite grann.

Igår var Alva och jag på Gkås medans Tobbe jobbade. Hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så bra och att Alva skulle vara så snäll. Hon satt i stort sett och skrattade varje vaken minut. Hon tyckte det var jättekul när hon mötte alla människor i vagnen och hon hade så roliga läten för sig. Dock lite ångest när vi hade betalt.. men när man tänker på hur mycket man kommer ut med i vagnen så är det kanske inte så lustigt. Vi skall åka tillbaka alla 3 idag på väg till Göteborg för att byta några kläder. Kanske blir något mer köpt.. vet man aldrig??? Ikväll skall vi äta hos Agneta i Götet och sedan åker vi vidare på fredag morgon till Karlstad.

Nu är det frukost för oss två!!

Kram Kram

Sjukstuga

Jaha, alltid skall det komma vid helt fel tillfälle... Igår natt hade Alva hög feber och var jätteledsen.. det var ganska ok under dagen då febern långsamt gick ned men hon var fortfarande väldigt dålig i ögonen.. hon såg så dålig ut. I natt har hon inte haft någon feber men gud så ledsen hon har varit.. näsan rinner och troligen så är det kanske öronen igen. Det typiska är att vi skulle åka till Helsingborg idag och vara där i veckan när Tobbe jobbar och sedan åka till Karlstad på vägen hem.. Sitter här och funderar hur jag skall göra. Följa med eller inte följa med....
Tycker synd om Alva som skall behöva ut och åka och hotellgästerna om hon kommer vara så ledsen på nätterna samtidigt som jag får panik när jag tänker på att vara själv med både henne och Malte om hon är sjuk. Efter en sån här natt och att dessutom vara själv så kommer jag att vara ett nervvrak. Får tänka på det lite under dagen och bestämma oss om några timmar...

Filmtime

Idag blir det inget skrivet utan bara lite filmtime.

Först på Alva när hon skall vinka!!

och sedan när hon ligger och pysslar och myser på golvet vid symaskinen på morgonen. Hon är så skön att iakta när hon är i sin egna lilla värld;) Vilken liten prinsessa....  Nu till nästa...

Nya byxor

Hinner inte med att skriva något just nu utan ville bara lägga ut två bilder på prinsessan...

Dagen har varit lugn och skön och vi har bara varit hemma. Jag har hunnit sy lite i em och därav dessa nya byxor. Snart är det sömn på prov på Vattenmåravägen igen... ;)

Alva har idag gjort något för andra gången och jag tror inte det var någon slump. Jag lyckades få med det på film, jag har sagt det förut men jag hoppas jag kan lägga in det på bloggen i morgon.

Finns lite nya alster och foton på  http://busmumrik.blogspot.com




Kompisar på besök

Alva har haft sina kompisar Alice, Filippa och Bruno på besök under em. Det var även en liten tjej till här men hon var så ledsen och rädd för Malte så de gick hem efter en halvtimme. Det var kanontrevligt och barnen tycker verkligen det är kul att sitta och dela på leksaker och pilla lite på varandra. De börjar få mer utbyte av att ses nu och det blir nog till att umgås lite mer.
Malte skötte sig jättebra och var väldigt lugn och snäll mot barnen som kunde sitta på golvet hela tiden. Han hade visserligen ett ben men det är lätt att bli lockad av de små godingarna ändå;)

Alva har även fått i sig lite gröt som sen kvällsmat och vi håller tummarna att det håller i sig så gröt blir bestående i den dagliga menyn..

Just nu sover Alva på sitt täcke i soffan.. Vi provade det igår och det gick bra så det kan kanske vara en tillfällig lösning så att vi ändå kan sitta vid tvn eller kanske vara i köket men att hon ändå känner närheten av oss och kan sova. Jag la henne där efter vällingen och så låg hon och mös lite innan hon somnade av sig själv.

Nu kommer min kära man med sushi till mig, så vi skall äta gott och titta på Mästarnas Mästare!!

Kram på er

ps. Glömde säga att Alvas kära moster ringde i em och meddelade att hon tänkte komma upp några dagar efter påsk. Det tror jag att Alva kommer att tycka mycket om;)

Long time ago...

Det var länge sen.. mycket beroende på att Alva inte vill lämna min famn på kvällarna och så är jag just nu väldigt trött och har inte haft så mycket inspiration...
Undantaget idag är att Alva ligger och sover på sitt täcke brevid mig i soffan... hoppas att det fugerar skapligt så jag i alla fall får händerna fria någon timme på kvällen;)

Jag sover inte så mycket på nätterna och orken börjar att ta ut sin rätt. Jag har ställt undan symaskinen nu några dagar.. jag vill så gärna sy men det blir mer en stress när jag just nu inte hinner på kvällarna eftersom Alva är så mammig. Så ni som tror att det inte är någon mening med att köpa kläder till Alva för att jag börjat sy har fel... kläder kommer hon att behöva även i framtiden och jag kommer inte att hinna sy allt.

Idag har jag gjort köttfärsås och pasta till Alva som jag fryst in och det kommer hon att få smaka på onsdag. Spännande att se vad hon tycker om det. Just nu äter hon väldigt bra!!! I em var vi även på öppna förskolan i centrum och träffade lite andra mammor och barn.. Alva tycker det är så kul att träffa andra människor.. speciellt barn.

I morgon har jag bjudit hem några från föräldra gruppen på fika och en tjej till som bor på gatan nedanför oss.. Skall bli kul.. jag har varnat dem för vild hund vid ankomst;)

Nehe... Skall strax gå och lägga mig så nu skall jag vila huvudet lite framför tvn.

Kram Kram

Storkok i köket

I morse så vaknade Alva vid halv sex. Ungefär som alla andra dagar nu för tiden... Det är sjukt jobbigt innan man kommit upp ur sängen men sen går det ganska bra;) Man hinner med en massa.. I morse så dammsög vi vid kl 7 och sedan satte jag igång lite storkok med mat till Alva. Det kokades potatis och plasternackspuré, morotspuré, puré på kyckling, purjolök och morot(blev riktigt god), ris som kokades och mixades. Riset skall i morgon serveras till kycklingen med currysås. Sen blev det även en fruktkompott på äpple och päron som kokades med kanel och lite vaniljsocker. Den åt Alva med stor aptit som mellanmål i eftermiddags. Den luktar så gott;) Sen mixades det även lite kiwi som jag frös in.

I går så var vi en stund på öppna förskolan på eftermiddagen med 2 mammor och deras tjejer från föräldragruppen. Det var sångstund och Alva gillade sin marackas;)



Har även sytt färdigt en singoalla klänning i samma tyg som pyjamasen och den blev riktigt bra!



Nu är det även bokat och bestämt att jag, Alva och mormor skall åka till Gran Canaria 1 vecka i maj. Vi har skjutit upp vår familjetrip till Thailand och bestämde oss för att inte åka i vår. Det blir nog någon annan trip eller 2 vi får se vart och när.... Så då får tjejerna åka iväg själva en sväng och papsen vara hemma och jobba och ta hand om Malte;)

Tack för alla inlägg!! Det är så kul att läsa och se att det är någon som läser bloggen så man inte bara skriver för sig själv. Det blir som en liten dagbok för Alva när hon blir lite större;)

Köks- och sovfint

Här kommer en efterfrågad bild på köket;) Inte helt klart och försök trolla bort mig i bild som ser ut som världens mest slitna mamma för tillfället. Måste verkligen göra något åt mitt hår. Men vad?? Känner mig så blek och tråkig för tillfället. Tur att man är gift och vet att mannen som är vid ens sida älskar en ändå;)



Alva har fått en ny pyjamas. Mer om det på busmumriken... men här kommer en bild.



Idag har hon även ätit hemalagad köfffärs med persilja och potatispuré till. Hon åt och var nöjd;) Då är mamma glad! Sen har hon även blivit såå mammig just nu och det gör att man ibland blir lite lätt frustrerad men får hoppas att det är en "fas" och att det går över... Bara jag som kan ge mat och lägga för tillfället. Vilket för övrigt gått väldigt bra på sistone.. håll tummarna!

Så här fint väder hade vi i lördags och passade på att ta en underbar fika med grannarna Ted och Emma på deras framsida. 


På besök hos Wille

Igår var vi först på Föräldragrupps träff på BVC och sedan hem lite fort för att äta lunch och gå ut med Malte. Sen bar det av för att möta Tobbe på Bastuspecialisten i Bromma och beställa en kamin. Nu är den bestämd och kommer om ca 2 veckor. Spännande!!

Sen bar det av ut till Wille med föräldrar för att fika. Wille ville gärna krama och klappa på Alva men var lite hårdhänt så det gällde att hålla koll varenda liten sekund och det var en liten pojk som hade ett ständigt leende på läpparna.



I natt så har Alva bara vaknat en gång vid 1-tiden sen sov hon till halv sex. Det var så skönt med tanke på att vi sov 4 timmar natten innan. Vi håller tummarna för i natt!!!

Idag har vi varit ute och gått 2 timmar med Malin och Ella från föräldragruppen och som bor på samma gata. Helt underbart väder. Känns som våren ligger och lurar bakom hörnet!! Hoppas!!

Ikväll skall det mysas med lite rödvin och mat för mig och Tobbe!

Ha en underbar fredagskväll! Äntligen Helg!!

Alva i sin nysydda byxdress...

Fisk med dill

Idag har Alva ätit kokt fisk med dill och potatispuré. Jag fick blanda ihop det en del men hon verkade tycka det var gott!! Ingen är gladare än jag!! Hon har ätit riktigt bra denna veckan och när hon i slutet börjar vekna lite så blandar jag i lite fruktpuré och då brukar hon få i sig en hel portion.

Hon har varit på ett strålande humör idag och när vi var på Maxi och storhandlade hon och jag så satt hon för första gången i barnsitsen i matvagnen.. hon var en så stor och duktig tjej. Glad hela tiden och de fem sista minuterna blev hon så trött så ögonen gick i kors men hon höll sig vaken tills vi satte oss i bilen.

Vi hoppas på ännu en bra natt då vi började med 5 minuters metoden igen igår men hopp om bättre resultat. Denna gången får hon fortfarande ha nappen. Det gick skapligt bra igår. Det är riktigt jobbigt de 50 min hon grät men sen somnade hon och vaknade bara en gång till på kvällen och en gång på natten och sov i sin egen säng. Det var riktigt skönt och hoppas att vi kan få lite egentid på kvällarna nu. Vi får ge det några nätter och se hur det går. Håller tummarna!!

RSS 2.0