Första smakportionen

Då hoppas vi att det fungerar idag!! Jag satt igår och la in en videosnutt på youtube för att jag skall kunna länka till den i från bloggen. Har tänkt göra det tidigare men det har inte riktigt blivit av så igår när jag väl tog mig tid var det lite frustrerande att vi inte fick det att fungera. Men nu håller vi tummarna.

Alva fick sin första smakportion igår på 1:a advent som bestod av potatispuré. Hon är nu 4 månader och en vecka så då var det dags. Jag hade förväntat mig en massa spått och fräs men hon tog gladeligen in det i munnen och svalde. Vilket litet matvrak vi har;)
Vi får fortsätta med potatis denna veckan och kanske prova morot lite längre fram.

Vad har vi annars gjort sen sist? Jo, vi hade besök förra veckan utav Karin, Alice, Maria och Simon. Det var jättemysigt att vi äntligen träffades, förra tillfället fick vi ju ställa in. Simon springer omkring i sin gåstol och våra små tjejer låg mest och kollade på. Alva har varit på ett strålande humör senaste veckan och det är så underbart att vara runt omkring henne nu;)

I torsdags var Alva och jag och inhandlande en del julklappar på Kista Galleria. Eftersom vi åker om 2 veckor måste vi ha alla klappar klara innan dess. För när vi kommer hem 2 dagar innan jul befinner vi oss mest på resande fot. Håller tummarna på att Alva kommer att ta resandet med en klackspark.
Karin och Alice kom och strosade med oss en stund och vi tog även en liten fika.

Sent i fredags kväll beslöt farmor och farfar att de skulle komma hit och lämna adventskalendern till vår lilla familj och naturligtvis passa på att mysa lite med Alva. De stannade kvar till lördagen och åkte sedan hem till Karlstad igen.
I lördags hade vi hundtränaren här på eftermiddagen och vi passade på att lämna bort Alva till våra änglar till grannar. Hon var där i hela 3 timmar utan att vara ledsen. Första gången borta från både mamma och pappa så länge.... Vilken tjej!!!

Idag har vi bakat lite lussebullar och varit ute på en promenad med Malte då vi även passade på att träna lite inkallning. Nu kom precis papsen hem och jag skall mentalt börja förbereda mig på tandläkarbesöket i eftermiddag. Jag försöker tänka positivit men hela tiden känner jag känslan i kroppen när borren är igång och jag börjar rysa och nästan må lite illa... Snälla håll tummarna!! Hade det gått så hade tobbe fått följa med mig, vet att det låter urlöjligt men det är faktiskt så skrämmande att jag skulle behövt det...

Sen vill jag även tacka för de inlägg ni skriver. Det är jättekul att få någon liten kommentar och jag och tobbe är ofta inne för att kolla om det kommit några nya så skriv gärna några rader så blir det även roligt för oss att läsa...





Sömn

Jaha, mycket den sista veckan har kretsat kring sömn... Alva har inte sovit så bra och då inte lilla mamsen heller.. Tillråga på allt det grå trista november vädret gör ju inte att man fylls av energi direkt.
Alva har sovit jätte oroligt på kvällarna och vaknat ungefär varje kvart för att sedan vara ledsen tills hon somnar om och sedan vaknar igen. Så håller det på fram till nio ungefäör sedan har hon sovit till ett och vaknat för mat. I flera nätter har hon sedan varit vaken mellan 2-3 timmar och lilla jag håller på att tappa förståndet..

I natt var det lite bättre förutom på kvällen men man kan väll inte få allt...

De sista dagarna har jag förberett lite här hemma inför advent i helgen. Igår var jag en sväng till Ikea och idag har jag tvättat fönstren, hängt upp julstjärnor, ordnat hyacint och ljus grupper;) Me like... Nu är det jättefint här hemma... Skall försöka njuta nu 3 veckor innan vi far till värmen och sedan åker till Karlstad och sista anhalten Kalmar i jul.

I kväll skulle jag varit på julfest med jobbet men jag hoppade över det eftersom Alva har känts lite kinkig på kvällarna och jag skulle mer vara stressad av att vara där och att det var jobbigt för dem här hemma. Får vänta ngn månad till och tills hon sover lite bättre innan jag lämnar hemmet kvällstid tror jag. Under dag/eftermiddag fungerar det jättebra och igår var jag iväg i 3 timmar medans papsen var hemma.

I morgon kommer Maria och simon från Mariefred hit på dagen. Naturligtvis kommer Karin och Alice också. Vi skall äta lunch här och sedan gå ner till Karin för fika.
Eftersom jag har lyckats dubbelboka mig så får jag kila hem en sväng och fika med Christian, Johanna och Thea en sväng innan de far till Egyptien på torsdag. Efter det går vi ner till Micke och Karin en sväng till och käkar middag med hela gänget. Då skall Ola och Micke ha kompletterats...

Nu väntar vi även på att en hundtränare som vi har kontaktat skall svara på mitt mail om vilket datum som passar henne, sen skall vi ha hårdträning med Malte framöver och ta tag i några av de problem vi haft med lydnanden. Det skall bli skönt att få konkreta tips och att få hjälp som är avsedd för bara Malte. Det är det negativa med kurser i grupp, det blir så allmänt för alla hundarna. Vi håller tummarna att hon kan komma redan till helgen. Har precis suttit och svarat färdigt på ett långt frågeformulär på 130 frågor om Malte som förberedelse innan hon kommer hit. Det har tagit 3 dagar och lite av anledningen till att jag inte har skrivit på ett tag och därför blev det inget kort idag. Hoppas på ett nästa gång... tänkte att det var bättre att skriva lite utan kort än inte alls;)

Nehe.. idag blir det tidig säng för mig... har känt mig väldigt trött på sistone och tålamodet är inte stort men jag gör så gott jag kan...

Sköt om er alla där ute!!

Kram från mig, min man och Alva




Lillmatte



Så här mysigt hade Malte och hans lillmatte det idag... Malte hjälper hjärna till som bokstöd så att Alva kan läsa böcker;)

Idag har vi även hämtat ut Alvas pass på polis stationen.. hmm, bilden blev inget vidare och det skall vår stackars prinsessa behöva dras med i 5 år.. men det kan hon väll stå ut med ifall hon skall bli en globetrotter!!

Skärpa mig

Jaha, då har jag ungefär haft dåligt samvete i en vecka!! Har tänkt att skriva varje dag men så glömmer jag bort det eller så är det någon(undra vem) som kräver lite uppmärksamhet och så tänker man att jag gör det sen och då blir det för sent och jag är för trött och ramlar i säng... men nu tog jag mig i kragen.

Vad har vi gjort sen sist då? Jo, vi var i Karlstad förra helgen och hälsade på farmor och farfar. Vi passade även på att hälsa på Christian, Johanna och Thea. Och en fika även hos Henrik, Helena och barnen... Vi hade en jätte trevlig helg då vi även hann med att gå en sväng på stan och handla in lite kläder till Alva och Tobbe.
Jag fick även en lite stund för mig själv och gick ner till min favoritbutik pricken och spånade lite på idé som jag har... Det är en så länge lite hemligt men vi får se, jag spånar vidare och så får vi se om det går i lås och att jag då delar med mig... Blir ni nyfikna nu??

I veckan har vi haft mormor på besök och vi har mest myst och tagit det lungt. Ätit en del god mat också, tycker jag i alla fall. Jag passade på att gå till kiropraktor i veckan då mormor var här och passade Alva och Malte. Kanonskönt och det blir nog en sväng till dit snart.
I onsdags var mormor, Alva och jag på sångstund i församlingshemmet och det var mysigt som vanligt. Det är lite personligt och mysig stämning just på deras sångstund och Alva tycker det är kul att vara där.

I fredags skjutsade vi mormor till morbror Kenny där hon hälsade på över helgen.

I fredags kväll var farbror Fredrik här en sväng på besök. Jag har dock haft väldigt ont i huvudet i några dagar nu så jag har inte varit så social. Idag har jag legat en sväng på eftermiddagen och tagit hand om mig själv lite ikväll med en stund på spikmattan, avslappnande fotbad och en stund på massagedynan. Huvudvärken finns tyvärr dock kvar och det blir en sväng till apoteket i morgon för jag vet ju att vid denna tiden på året brukar mina bihålor täppas igen och huvudvärken kommer som ett brev på posten. Vi håller tummarna för att det skall hjälpa för det är lite jobbigt att gå runt med denna värken då jag har svårt att vistas i ljus och vill mest ha ner rullande mörkläggnings gardiner.

Alva och jag har varit inne i stan och fikat med min kusin Emelie idag. Hon är så himla härlig nu Alva, glad och pratar hela tiden. I kväll låg hon på ett täcke på golvet nästan 40 min naken och hasade sig omkring på ryggen. Jag fick flytta tillbaka henne hela tiden så att hon låg på handduken ifall hon skulle kissa eller bajsa. Det sår så otroligt fort framåt nu. Det känns som om hon blir mer och mer med för varje dag och nu när hon även lyckas hasa sig på ryggen så att hon når leksaker som ligger bredvid.
Det fungerar skapligt även vid läggdags dock har hon haft en förmåga att somna gott vid läggning och sedan ca 45 min senare vaknar hon och är jätteledsen. Sen kan hon vakna och somna om ett par gånger runt 8-tiden så somnar hon ordentligt och sover tills matdags någon gång på natten. Igår ville hon dock inte somna om utan satt uppe med oss och kollade på film med Magnus. Hon var inte ledsen utan bara klarvaken och satt och mös i knät.

Nehe... nu är det dags för mig att släcka ner och gå till kojs.. huvudvärken har tagit över lite för mycket nu framför datorn och jag behöver stänga ögonlocken;)
Tobbe sitter framför datorn där uppe och är säkert villig att gå och lägga sig. Han brukar ju inte vara den som bangar;).. hi hi..

Kram på er alla och håller tummarna för en bra vecka även nästa vecka!!!

Alvas rum



Som många av er vet så är jag svår att övertala när jag väl har bestämt mig för något och så även i detta fallet. Nu är tapeterna uppe i Alvas rum och jag är så nöjd... det kommer bli ännu bättre när jag fått in hennes myshörna, smala hyllor att ha hennes böcker på och foton på väggarna;) Jag har även målat garderoberna och tapetserat dörrarna. Blev som nya igen...

Idag har Alva och jag varit hemma och fixat färdigt samt bakat lite muffins att ta med oss till Karlstad i morgon. Skall förbi Micke och Karins hus en sväng också innan vi åker.. och tänkte då bjuda på lite fika.
På eftermiddagen var jag hos optikern och tandläkaren.. vill inte ens prata om tandläkarbesöket för det var så hemskt och jag måste dit ett par gånger till. Är inte så bra ställt med mina tänder just nu och mycket troligen beroende på att jag kräktes under 8 mån... Usch, jag vill verkligen inte.. jag fick panikångest idag och började gråta när de höll på att ta bort tandsten. Vet att jag är jättelöjlig men tycker verkligen det är så himla jobbigt.

Vad har vi annars gjort i veckan?? Jo, i måndag var vi på BVC och vägde och mätte. Har inte exakta siffror just nu men hon växer... ;) Hon är uppe i omkring 7500 gram nu.. Vi skall börja lägga Alva i sängen på kvällarna nu så att hon helst skall somna där av sig själv. Tanken är att om hon somnar i sin säng själv så är det lättare för henne att somna om på egen hand när hon vaknar, vilket hon oftast gör någon gång på kvällen efter att vi har lagt henne. Vi testar så får vi se hur det går. Glömde skriva det i söndags men då vände hon på sig första gången ifrån mage till rygg!!! Duktig hon är lilla prinsessan!

I tisdags var vi på babymassage och igår onsdag var vi bara hemma förutom att vi körde en sväng till Liningö och köpte en resesäng som vi hittade på Blocket.

Vi skall till Karlstad i helgen och det känns skönt att ha en säng till Alva. Jag sover så himla dåligt annars och hela helgen är genast förstörd. Nu hoppas vi på god sömn..

Nästa vecka kommer mormor på tisdag och vi skall mysa och kanske göra några utflykter. Får se vad vi hittar på!!

Börjar även ladda lite för att få börja ge henne små smakportioner... bara 2 veckor kvar. Det skall bli så himla kul!!

Nehe, nu är det sängen som gäller...

Sov så gott !!! Kram från oss

Höstmarknad på Ulriksdals Slott



I lördags var vi på Höstmarknad på Ulriksdals slott med farbror Fredrik, Lisa och Maja. Det var inte så mycket marknad för oss utan det var nog skönt att bara hitta på något och komma ut i det ganska fina vädret. Alva fick dock en fin träleksak som hon kan dra när hon börjar stappla omkring. Till pappas stora skräck var det en sork som slog på en trumma och lät ganska högt.. men men...  man är bara liten en gång.

Efter marknaden var vi hemma här och fikade på lite pepparkaks tårta från Delicato såklart. Det blev även lite surdegsbröd bak gjort. Denna gången provade jag hasselnöt och fikon bröd. Blev faktiskt riktigt gott!!

Under kvällen sprang det en massa utklädda barn på gatan och tiggde till sig godis.. jag hade räknat med att det typ skulle komma 4 ungar som vid påsk men tur att jag köpte lite reserv godis till mig och tobbe för det var en himla massa fler än 4. Men väldigt mysigt dock... längtar tills Alva blir så stor;)

Idag har det varit ännu en skön dag. Började med sovmorgon för mig eftersom Alva var uppe och jollrade och pratade i 2,5 timme inatt. Sen har det mest varit slappardag och lite pyssel i hemmet. Jag vågar knappt säga det men jag har börjar fixa lite mer i Alvas rum och det skall beställas en tapet imorgon som jag har hittat. Kunde inte låta bli, vet att det är nygjort men jag vill verkligen ha lite mer tjejigt. Och vilken tur att det är jag som tapetserar.. då har tobbe inget emot att jag gör om det. Jag håller även på att göra iordning garderoberna i Alvas rum som jag inte gjorde sist. De skall målas och tapetseras. Tror att det kommer att bli jättefint!!!

Nu skall jag hoppa in i duschen sen skall Alva badas och nattas... Håller tummarna även ikväll!!!

Sov Gott!!

Kram från hela familjen Sandén

Husets framsida klar



I fredags hade vi en dag då vi mös en hel del samt fick en massa gjort. När Tobbe kom hem vid lunchtid så passade jag på att göra klart framsidan. Det var plantering av växter på vår gemensama del med grannen samt utläggning av sten. Nu är det klart vilket känns underbart. Hela förra veckan kände jag mig stressad av att vädret blev sämre och att jag inte skulle hinna plantera innan den riktiga frosten skulle komma, men jag hann;)

På eftermiddagen satt vi och kollade på en ny serie som vi tagit hem och bara slappade i soffan. Det behövdes... Har känt mig väldigt trött på sista tiden och behövde en helg med inga måsten men ändå då jag hann göra det som jag kände behövdes för att jag skulle få lite ro i kroppen. Och det var precis en sån helg jag fick!!

RSS 2.0