Slapparsöndag framför dumburken



Idag har det varit en riktig slappardag med lite slag av rastlöshet som har infunnit sig. Men just nu sitter pappa och Alva och kollar på repriser på tv. Vi ska om en liten stund kolla på en film och kanske blir det pizza ikväll. Dock så får jag ju egentligen inte äta det pga laktosen i osten men vi får se hur det blir. Har läst någonstans på internet att det inte är laktos i After Eight så det står redo och väntar på mig nere på vardagsrumsbordet nu.





Glatt morgonhumör!



Bilden är tagen med mobilen så skärpan är inget vidare men det är mest för att ni skall få se att hon kan vara en riktig liten solstråle;)

Kompisar för livet...



Tänk att vi var oroliga att Malte skulle vara jobbig runt Alva... Vi oroade oss i onödan, han är helt underbar mot henne. De kommer vara kompisar för livet!! Malte älskar dock att plocka Alvas strumpor när det ges möjlighet...

Malte lånar av Alva



Härom kvällen när vi hade gått och lagt oss och Tobbe gick ner för att hämta något så hade Malte hittat en ny sovplats;)

Veckan som varit

Jaha, då var det lördag och jag inte fått något skrivet på hela veckan. Det är inte alltid Alva vill att jag skall skriva när jag sätter mig ner för att dokumentera dagens aktiviteter. Så jag får försöka göra en sammanfattning. Då vi sitter här i soffan och myser och pratar med varandra med Malte liggandes på mina fötter. Jag får lägga in den i efterhand, bättre sent än aldrig. Hantverkarna börjar närma sig slutet, det tar nog ett par dagar nästa vecka också men det skall bli så underbart att de försvinner så vi bara kan börja leva ett normalt liv här hemma och kan lämna Malte hemma och bege oss till Öppna förskolan mm... Sovandet på kvällarna har funkat skapligt förutom någon kväll denna veckan. Hon har de senaste nätterna sovit lite oroligt och vaknat ganska ofta på natten och haft ganska mycket luft i magen.. hon har fisit en massa;) Brakfisar!!! Inatt har vi varit uppe en hel del och pappa fick ta sin beskärda del, så jag fick sova lite på morgonen. Vi är därför väldigt trötta och sega idag.

Igår var jag och Alva inne i stan och strosade bland tusen andra. Fasen vad folk det är och trång överallt... har konstaterat att det inte längre är speciellt kul att åka in till stan för att handla. Det är alldeles för mycket folk överallt.. Dock så hann vi med en fika med Mia också och det var ju mysigt. Hon har vuxit en hel del sen vi sågs sist. Får nog åka in till stan på en fika nästa vecka igen... men då blir det till någon annan stadsdel än Norrmalm och Drottninggatan.

Vi har det rätt mysigt här på dagarna annars då man numera kan sätta Alva i babysittern eller i babygymmet lite längre stunder nu så man kan få laga mat, äta, gå på toaletten och småplocka lite.
VI försöker ha en lite sång och rimstund varje dag med böckerna som vi fått hem från bokklubben med sånger och ramsor. Tycker det är lite mysigt för då har man någon sysselsättning att göra med henne. Tiden då hon är vaken går mycket fortare och lättare då.

Ser fram emot att gå ner till Öppna förskolan och fresta församlingshem för sångstunder så vi lär oss lite mer sånger. Kan inte så många av melodierna. Kyrkans sångstund har grannen Emma rekommenderat då hon och Joel ofta var där.

Nästa veckas planer är att få iordning här hemma. Kommer att krävas väldigt mycket städning i några dagar då det fullkomligt har förfallit nu när hantverkarna har varit här. Sen är det hus och hem mässsa i Älvsjö och underbara barn mässan samtidigt så dit kommer det troligen bära av på fredag alt på lördag. Då får det väll shoppas lite också;) We like!!

Nehe, nu är Alva väldigt otålig och vet inte om hon skall skratta eller gråta i babygymmet så måste springa.

Kram på er alla och ha en underbar lördagkväll!!!

Bvc

Då har det varit dags för vågen och måttbandet idag igen och Alva väger nu 6425 g och är 59 cm lång. Fortfarande spikrakt upp i kurvan vilket absolut inte är någon fara enligt vår sköterska Eva. Pappa är lite orolig, han jämförde henne med en boll som hade 2 armar idag;) och ja, det är inte långt ifrån. Men hon är förbaskat söt...

Vi var även hos läkaren och allt ser ut som det ska förutom att hon mest tittar åt höger, vilket nog beror på att hon bara får mat åt det hållet och att det har blivit så mest naturligt men för säkerhets skull skall vi ev till en sjukgymnast som får kolla på hennes muskler.

Annars har det bara varit en lugn dag med en massa hantverkare i huset. Nu börjar det se ut som två rum och väggar och golv är på plats så nu är det snart bara slutfinishen kvar... Gud vad skönt det skall bli!!! De har varit här alldeles för länge nu. Det skall även bli så skönt att få duscha ståendes och tvätta.

Imorgon skall Alva och jag till Ikea en sväng för att komplettera med ett par ben till skåpen i tvättstugan.

Hoppas ni alla får en härlig tisdagkväll!!

Sköna söndag!

Natten mellan lördag och söndag bestämde sig Alva för att inte sova 3 timmar så vi låg uppe och kollade på tv. Jag var väldigt trött när vi gick upp men kunde tyvärr inte somna om så efter att Alva ätit och somnat om satte jag igång och tapetsera en vägg i vardagsrummet. Alva skötte sig ännu en gång och sov tills vi var klara. Det blev jättefint tycker hela familjen. Lite mer färg och hemtrevligt.

Efter att farmor, farfar och farbror varit här och ätit lunch satte vi igång och gräva på framsidan. De fick med sig  rosenbuskar till Ölme och vi fyllde kärran med kantsten och jord. Nu börjar vi på nästa projekt som är att göra framsidan på huset fint.

Vi kämpar på på kvällarna med att få Alva att somna vid 19-19.30 och det funkar bra att somna men hon vaknar 2-3 gånger fram till 21-22 så hon och jag har spänderat några kvällar i sovrummet. Hoppas att hennes rytm anpassar sig snart så det kommer att fungera bättre. Möda för allt slit:)

På tisdag så skall vi till BVC och mäta mm samt på koll hos barnläkaren som för hoppningsvis säger att hon är ett glatt och friskt barn. Efter att jag har slutat att dricka och äta så mycket laktos känns det som hon inte riktigt är lika ledsen längre. Kräks en massa gör hon dock fortfarande. Vi fortsätter så får vi se...

Lördagsfest..



I lördags var vi i staden med farmor, farfar och farbror fredrik. Vi firade farmor och farfars 40-åriga bröllopsdag på Caliente med spansk tapas. Det var helt underbart väder och tänk att man kan sitta ute och äta på sen eftermiddagen i slutet av September. Det var kanongott och Alva skötte sig exemplariskt, hon sov hela tiden;) Till mamma och pappas lycka dock så försöker farmor nypa henne i tårna hela tiden så att hon skall vakna.



Villervalla


Visst är hon underbar i dessa nya Villevalla kläderna som hon fick av farmor sist vi var i Karlstad!!

Villervalla är ett nytt favorit märke hos Alva...

Mysig fredagkväll

Igår vaknade vi vid 6.20 och hade en jättemysig morgon... Önskar att hon hade varit lika glad ch mysig hela dagarna så Tobbe hade fått umgås mer med henne när hon är glad. Vi får hoppas på att det blir mer och mer så i framtiden, håller tummarna..

Sovandet på dagen var sen inte riktigt så bra som jag hade hoppats och varje gång Alva somnade och jag skulle lägga ner henne så vaknade hon. Så igår blev det ingen dusch för mig som jag hade längtat så mycket efter. Igår inhandlades det även en höst overall i mjukt och mysigt material till Alva. Hon kommer se ut som en liten björn, med 2 öron och 1 svans;) Alva fick en overall av familjen Olsson men den kommer passa henne bättre till vintern då hon har växt lite till.

På kvällen fick vi en riktigt härlig kväll med Emma och Kristoffer som kom in på middag. Det bjöds på Yakiniku som tobbe hade ordnat med ett lånat stekbord av Farmor och Farfar. Alva sov delvis och var på glatt humör då hon var vaken. Så det var en efterlängtad lugn kväll med lite höstmys. Hon sov även till 4.30 innan hon skulle ha mat så jag känner mig väldigt utvilad idag. Efter den efterlängtade duschen också så känner jag mig som den drottning jag är som mamma till vår lilla prinsessa som just nu ligger bredvid mig sovandes i soffan...

Idag är det en tur in till Storstockholm som är inplanerad. Farmor och farfar är i stan och firar 40-årig bröllopsdag så vi skall in och äta middag hela familjen innan de beger sig vidare på musikal och övernattning på hotell. Vi håller tummarna att Alva även sköter sig ikväll!

Nu väntar det frukost och hämtning av en nyinköpt tapet som skall sättas upp i vardagsrummet i helgen förhoppningsvis...

Ha en underbar lördag!!

Alvas humör..

Alva har varit väldigt kinkig en längre tid ifrånsett några riktigt lugna kvällar. Hon börjar gnälla på eftermiddagen och sen fortsätter det fram till läggdags. Vi har pratat med BVC sköterskan om detta och vi skall ändra på två saker. Jag skall sluta dricka och äta så mycket mjölkprodukter. En tanke kan vara att hon är laktosintollerant och därför kräks hon och har lite ont i magen. Den andra tanken är hennes sovrutiner som vi skall försöka ändra på, nu nattas det kl 19-19.30 och väcks kl 7-7.30 på morgonen. Så inga fler sovmornar för familjen Sandén. Det passar i och för sig mig bättre. Går hällre upp på morgonen och får henne att somna på kvällen. En så länge har det gått sådär men vi har bara försökt i två nätter. Så vi håller tummarna att hon snart lägger om natten lite för mammas och pappas skull. Jag skulle bara vilja ha 5 min så man kan få gå på toa...

Idag har jag försökt skriva i bloggen sen kl 7 imorse men varje gång jag har lagt ner henne för att sova så har hon vaknat igen. Låter det som om jag är lite frusterad så stämmer det;)

Vad har vi annars gjort idag?? Jo, vi skulle åkt in till Karin och Alice och promenerat idag men jag har lite ont i halsen och känner mig lite krasslig så vi stannade hemma. Vi tog oss en promenad i Väsby istället. Underbart väder men dock börjar det bli lite kyligt.

När pappa kom hem så gick vi ner till affären för att hämta min nya mobiltelefon som kom med posten. På vägen ner blev Malte attackerad av en jättebjässe till hund. Hundens matte hade inte en chans att stoppa honom. Måste säga att det var riktigt läskigt, pulsen ökade en aning. Är så himla tacksam för att det hände när tobbe va med för annars vet jag inte vad som hade hänt. Nu mår vi alla 4 bra iallafall efter den lilla incidenten.

Nu är det till att den kinkiga lilla tjejen får lite mat så hon förhoppningsvis(håll tummarna) kan ge oss ett leende igen.

Kram Kram

Vår lilla prinsessa är inte längre så liten...

Vi var på BVC i måndags och det vi iallafall vet är att Alva får i sig mat. Det har vi väll i och för sig vetat ett tag. Hon väger 6080 g och har vuxit sig till den fin längden 58,5 cm. Inte lustigt att mamma får ont i ryggen med en sån liten tjockis att bära omkring på..

Idag har vi haft lite besök av Micke, Karin och Alice. De har köpt hus inte långt härifrån så nu får Alva nära till sin lekkamrat. Ska bli otroligt skönt och kul nu när vi bägge går hemma... Inflyttning i November!

Nu har pappa kommit hem och jag skall bege mig ner och handla lite mat och beställa tapet till vardagsrummet:)



50% av familjen


Inte dit vi skulle men det kunde inte blivit bättre...


Kan de vara mer perfekta?


6 timmar gammal


24 Juli 2009 kl 01.09

Det var då vår lilla prinsessa tittade ut... 3360 gram och 49 cm lång. Vi som hela tiden trott att det varit en pojke i magen hade inte så många namnförslag men varför ha det när ett kändes fullkomligt rätt, Alva Sandén.

Välkommen till min nya blogg!

Hej Kära familj , vänner och alla andra som vill titta in i vår lilla familj.

Idén till den här bloggen uppkom under en bilresa hem från min familj i Kalmar, där jag och vår dotter Alva hade varit på besök för första gången sen hon föddes. Trots att bägge våra familjer bor en bit bort från oss i Stockholm vill vi att de skall få en chans att följa deras barnbarn, syskonbarn, kusin och allt vad hon är på lite närmre håll. Eftersom den här bloggen kom till på Alvas 7-veckors dag finns det lite historik att berätta om vem hon är och vilken hennes familj är. Så fort vi kan kommer vi att uppdatera denna sida med information om vår familj, familjen Sandén.


Sov så gott!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0