Dagis

Idag har Alva varit första hela dagen på dagis själv och det har fungerat kanon! Hon lägger inte märke till att vi säger hej då och går när vi lämnar henne på morgonen. När vi sedan kommer och hämtar henne efter mellanmålet så blir hon ledsen för första gången på hela dagen. Antagligen för att hon då förstår att vi har lämnat henne.. men hon trivs och känner sig verkligen hemma. Underbart att se men jag har lite dåligt samvete för att jag lämnar bort henne... Är ju inte riktigt van vid det men kommer nog vänja mig..

Idag satt vi och kollade på kort som vi framkallat på familjen för att hon skall kunna sitta och kolla på alla och känna igen er i ett fotoalbum. Då pekade hon på farfar och sa någon som liknade det ordentligt.. så farfar du kan vara stolt!!

Vår lilla prinsessa är en riktigt liten bestämd tjej och viljan över att bestämma själv är där hela tiden;)

Kram Kram från oss

Tillbaka.... bloggen är ej nedlagd!

Jag sitter med härlig utsikt över en vacker sjö och skog med löv i skiftande höstfärger i en härlig liggfåtölj med ett tänt ljus framför mig efter en precis avslutad pedikyr på Selma Spa i Sunne.
Kanske inte rätta stället att göra första inlägget på Alvas blogg som skall handla om prinsessan när hon inte ens är med men men... det var en välbehövlig paus och uppladdningsnatt för mig och Tobbe efter en mycket tuff start på hösten.

Många frågor har kommit om ifall bloggen är nedlagd men nej nej nej... jag har bara haft lite andra tankar i mitt huvud de sista månaderna... Tiden med lilla prinsessan räcker inte riktigt till nu när hon inte sitter still längre;) och med tanke på att jag inte har mått något vidare så har inte motivationen funnits.. men kan den här helgen kanske varit början på något nytt??? Vet inte.. Jag mår inget vidare och för er som inte vet varför så är det en liten krabat i magen som i April väntar på att få komma ut.. Jag mår i stort sätt mer eller mindre konstant illa och kräks även en hel del.. fler eller färre gånger på en dag. Denna veckan har varit lite lite bättre med färre kräkningar men fortfarande med mycket illamående så jag kanske kan få börja äta lite igen vilket kommer ge mig lite mer energi att orka med vardagen med. Just nu är både Tobbe och jag hemma med Alva eftersom jag är sjukskriven men nästa vecka börjar Alva på dagis och Tobbe kommer gå tillbaka till jobbet.

Vad har hänt i Alvas liv då???? Det är ju därför vi är här...
Hon skall bli storasyster, vilket hon inte har en aning om;) hi hi, kanske tur är det;)
Hon springer omkring som en lite galen, livlig krabat och säger oj oj oj, titta och ka(som betyder ha). En antydan till att säga sko finns när hon kommer springandes från hallen med skorna och vill ha dom på fötterna även inomhus. Sitta säger hon ibland när jag har sagt sitta hundra gånger då hon klättrat upp på köksstolarna och står upp på väg upp på köksbordet;)
Som sagt, det är mycket som händer i Alvas liv just nu och jag är ledsen att jag inte orkar eller klarar att vara där och göra saker med henne så ofta men då är det ju jätte skönt att Alva skall börja på dagis om en vecka och jag tror verkligen hon kommer att stormtrivas!!! När vi är på öppna förskolan yr hon omkring och hinner inte ens känna av hunger eller trötthet.. det finns så mycket annat att titta och ta på;)

Tobbe är på behandling nu och när han är klar är det dags att dra sig till Karlstad, farmor och farfar och öppna dörren för att förhoppningsvis få en liten prinsessa springades mot sig.
Tänk att hon har varit borta från oss i över ett dygn för första gången och kanonbra verkar det ha gott!! Bortskämd som busen  med anar jag hon har blivit!!

Snart tillbaka igen med lite foton.

Kram och välkomna tillbaka!!!

RSS 2.0