Tobbes födelsedag

Men fy mig.... Jag glömde att rapportera om Tobbes födelsedag i söndags. På morgonen låg vi och mös alla 3 lite i sängen och sedan gick jag och Alva upp medans pappa fick sova vidare. Vid lunch var vi inne i stan på Haga Forum och åt brunch med Fredrik, Lisa och Maja. Det var jättetrevligt dock så var Alva inte på något toppenhumör så var lite svårt att sitta och slappna av. Alva vaknade med en jätte förkylning och snoret bara rann.
Tror att det var den morgonen som jag trodde att Alva hade fått öroninflammation men det var bara snor som hon hade kletat ut i ansiktet.

Nehe... nu måste jag avbryta här. Alva ligger brevid mig i soffan och hon bajsade så mycket att det är olidligt att lukta på... ;) Måste byta blöja om Malte och jag skall överleva.

Snart bär det av till sångstund och soppa.

I em kommer farmor och farfar och det blir lite packning för i morgon bär det av till Sälen!!!

Kram Kram från mig och Alva

6 månader

Tänk att vår lilla tjej är 6 månader.. det är så overkligt samtidigt som det känns som om hon har varit hos oss i hela livet. Ibland känns det så overkligt när man tittar på henne och man inser att det är vårt barn, vår prinsessa... Att det är jag och tobbe som har gjort henne och att hon liksom är vårt underverk. Det är som alla säger villkorslös kärlek!!

I morgon är det sångstund och träffa föräldragruppen där med sopplunch efteråt. Skall bli jättetrevligt.

Hon är lite förkyld och snorar en del. Hostan tilltar ganska mycket kvällstid och man tycker sååå synd om henne.

Här kommer en liten bild och nu skall jag gå och lägga mig hos de andra 3!!



Och en på Malte och Alva när de lekte med samma leksak häromdagen.. de är så goa ihop och det känns som om Alva har börjat tycka att Malte är rolig att sträcka sig efter;)

Föräldragrupp

Jaha, då har det nästan gått en vecka igen och jag skall försöka komma ihåg vad vi har gjort?

Igår var vi på BVC för att träffas första gången i vår föräldragrupp och det var mammorna och barnen som sågs. Det var verkligen jätte trevligt. Ser fram emot att lära känna alla de andra lite mer. Vi verkar vara en kanon grupp! En av mammorna med hennes dotter Ella bor på vår gata och vi har aldrig stött på varandra;) Hur skumt är inte det! Tydligen flyttade vi hit en månad efter dem också. Karin och Alice är också med i samma grupp så det är skönt att ha en trygghet som man känner sen tidigare.

Eftersom sömn just nu är ett omtalat ämne här hemma så tog vi upp det igår och nu har jag fått lite styrka och tips för att försöka mig på en av metoderna som rekommenderas när de inte sover så bra. Det är en lite mildare metod men stora delar av 5 min metoden som innebär att de ligger i sin säng och man går in var 5 min och säger att man är här men nu skall hon sova. Varesig om hon är glad eller ledsen. Det vi gör nu är ungefär så men gråter hon hysteriskt så sitter vi vid sängen och håller handen på henne utan att vagga henne. Hon skall lära sig somna in själv. Vilket hon i många tillfällen gör men inte när hon har vaknat på kvällen och skall somna om. Igår så vaknade hon vid 10 tiden och var så hysterisk när jag inte tog upp henne. Det som var skönt var att jag hörde att hon inte var ledsen utan bara förbannad. Det tog ungefär 40 min och sen somnade hon. Sen sov hon ganska bra inatt. Hon var vaken en gång och åt sedan vaknade hon i och för sig tidigt och tobbe fick gå upp men det var längre sovperioder än vanligt så nu kör vi på samma grej ikväll. Jag är själv hemma ikväll för att tobbe är på konferens med jobbet.

Idag har vi varit hos Karin och Alice och fikat och sedan tagit en lång promenad. Fasen vad jobbigt det är att gå med vagn och Malte i denna modd.

Denna veckan har jag även sytt klart pyjamasen i stort sätt. Fattas bara tryckknappar som jag inte har köpt ännu. Här är en bild på den fast då är inte benen färdigsydda. Den är lite stor men kommer snart att passa. Har även sytt en par byxor i samma tyg som har på sig just nu.

Skulle verkligen vilja dra igång det här ordentligt men måste då handla in en massa tyger för att kunna sy så jag hoppas att det kommer att finnas möjlighet till det... Det kostar ju en del att köpa in. Kanske blir en liten framtida business;) Vem vet??



Inte så bra bild men ville visa. Kommer mera sen...

Här kommer även ett kort på Malte en vanlig kväll i fåtöljen. Vet inte om han anses som normal men rätt go i alla fall;)


Nehe, nu har Alva vaknat och vi skall gå ner och ha lite mamma/dotter mys...

I morgon är det babysim igen.

Kram och ha en skön fredagskväll!!




Babysim

Jaha, då var premiären för babysimmet avklarat;) Det var jättemysigt att göra något ihop och Alva tyckte att det var jättekul. Det var även kul att vi gör det ihop med Alice och Elise med föräldrar.

Jag bifogar en liten film från bassängen...

Annars har vi inte gjort så mycket. Alva har sovit skit i 2 nätter så vi är lite trötta som vanligt här hemma.. Idag söndag var Alva och jag inne och fikade med tant Mia medans Tobbe var ute och kollade bilar med Farbror Fredrik.

Jag har varit och tränat ikväll för första gången sen 2 år tillbaka. Otroligt skönt!!! Precis vad kroppen behöver så skall nog bli ordning och reda med det. Det kommer nog göra att jag blir piggare, har mindre ont i kroppen samt sover bättre på nätterna(iallafall när Alva sover).



Busmumrik

Jaha, då är namnet för "mitt klädmärke" bestämt;) Busmumrik!!

Det första plagget är klart och jag måste säga att jag blev rätt nöjd. Ett par tajts till Alva med en brun muddkant upptill. Det som fattas är ett märke med namnet på som jag hoppas kommer nästa vecka.
Jag håller nu på att klippa till tyg till en pyjamas med lila ugglor på. Kommer bild när det är klart eller kanske tidigare.
Alva mår mycket bättre och har varit nästan sig själv idag vilket är en bra början för morgondagen då det är premiär för babysim. Alice skall också med och det skall bli jättekul!!
I och med att Alva blivit bättre verkar det ha medfört att hon tycker lite bättre om maten efter ett par dagars uppehåll. Jag gav henne potatis och palsternaks puré idag och förväntade mig att jag skulle få slänga allt som vanligt men icke. Jag fick fylla på!!! Hon upp en halv burk och det var inget utspottande alls. Hoppas att det håller i sig. Till lite efterrätt blev det päron och hallonpuré. Vi provade med lite gröt, mosad banan och fruktpuré ikväll och det gick lite bättre än vanligt men ännu inte på långa vägar så det ersätter ett mål.

Eftersom vi inte hittar laddaren till filmkameran kan jag inte ladda upp filmen som jag lovade för några dagar sen men så fort den kommer så dyker den upp.

Här kommer en liten bild på Alva i sina nya byxor. Dock är det inte så bra matchat med resterande kläder utan det var mest för att prova om de passade och för att ni skulle få se de nya byssorna...;)



Ha en mysig fredagskväll... det hoppas jag att vi kommer ha och att Alva bestämmer sig för att helt plötsligt sova hela kvällen...

Kram Kram

Öroninflammation på bättringsvägen

Jaha, då har man haft 2 dygn med hysteriskt gråt, tröstande och medlidande här hemma. Stackars liten som åkt på en öroninflammation. Vi var inne på Danderyds barnakut igår och fick pencellin och instruktioner om alvedon, ipren och nässpray. Idag verkar det redan vara lite bättre även fast hon stundtals är väldigt ledsen och kinkig. Speciellt kvällstid och när hon skall sova.
Men nu blir det förhoppningsvis bara bättre;)

I måndags var Alice här en stund och det gick ganska bra med tanke på att Alva hade hög feber och inte direkt var på något solskenshumör. Bägge var iallafall inte ledsna samtidigt så jag lyckades varva mellan tjejerna i famnen.

I morgon skall Alva och jag åka in till jobbet och äta lunch om hon inte är mer kinkig än vad hon har varit idag. Jag tror att både hon och jag behöver komma ut från huset lite.. Får hon annat att tänka på så kanske hon blir lite gladare för en stund;)

Jag har köpt en tidning med snygga barnmönster i till kläderna och kommer bara paketet med resterande tyger och tillbehör innan veckan är slut så kommer det nog sys lite i helgen.. hoppas att det kommer att gå. är så sugen och önskar att jag kommer att klara av det.

När jag var och handlade idag så kom jag hem och började laga mat. När jag sedan tittade mot soffan så satt bägge mina älsklingar och sov. Visst är de för söta??



God Natt på er alla!!

Feberprinsessan

Jaha då var det lite sjukstuga igen... men nu är hon inte så förkyld utan bara feber. Undrar om det är tänder på väg?? Hon har haft 38,6 hela dagen och är varm som en kakelugn.
Efter en kväll då hon vägrat sova utan att vakna ungefär var 15 min fram till kl 22 så sov vi gott till 3 och sedan sov hon vidare till kl 5.20 men sen var hon kinkig igen och låg brevid mamsen tills pappa gick upp med henne kl 6.40 och jag fick sova vidare till kl 9. Skönt och välbehövligt!

Efter att vi ätit frukost och Alva sovit en stund så träffade vi Alice och Elise med föräldrar och gick ber till sjön och gick på isen och drömde oss bort om alla fantastiska hus som ligger med brygga och båthus längs sjökanten. Otroligt mysigt här nere på vintern och isen har lagt sig och de har plogat fram en långfärdsskridskor bana längs hela Norrviken. Vi stannade sedan och fikade på medhavd varm choklad, konjak, bullar och blåbärsmuffins. Var kanongott ute i kylan!!
Sedan bar det av hemåt, efter 2 timmar i det kyliga vädret var det skönt att komma in.

Sedan har Alva varvat med att vara lite kinkig, äta och sovit medans pappa varit ute och vallat sina längdskidor och jag legat lite i soffan och vilat. Har varit otroligt trött i em. Blir nog en tidig kväll idag!!

Idag skall tobbe ta läggningen och alla uppvak tills nattsömnen infunnit sig. Har sagt det förut men nu skall vi verkligen försöka att ta varannan natt. Skall hon hålla på så här att vakna hela kvällarna en längre tid framöver måste vi dela på bördan. Dock så får vi ingen egentid tillsammans.. får väll vänta med det;)

Igår var jag och lånade böcker på biblioteket om att sy barnkläder. Det är vad jag har hållt på att förbereda i någon vecka nu. Har beställt tyg som just nu ligger i tvättmaskinen och lite mer tyger som förmodligen kommer nästa vecka sen skall jag försöka ge mig in på att sy mitt eget lilla märke med kläder. Får väll se om jag har några av mamma sömmerskans gener i mig. Mitt problem blir nog att ha tålamod att sy snyggt men jag skall verkligen försöka och se hur det går. Har varit inne på så många bloggsidor med folk som syr egna kläder och de är så coola. Skall bara försöka bestämma vilket namn märket skall ha. Har funderingar på prinsessan, sparven sparvunge eller om kanske någon annan har några bra ideér??

Imorgon skall jag ev ha Alice här i någon timme medans Karin är och åker längdskidor med Tobbe. Skall bli kul att se hur det går. Kommer nog gå jättebra!!

Senare ikväll eller imorgon skall jag försöka lägga in en film på Alva igår vid matbordet då hon höll på att somna i stolen. Hon var så trött, hade bara sovit 2 gånger på dagen. Dock hjälpte ju inte det för att hon skulle sova bättre på kvällen.

Nehe, skall spåna lite i syböckerna nu medans Alva är på ganska glatt humör fortfarande. I sekunden man skriver det brukar det oftast skifta i humör och man får ändra sina planer;) Så är det... å man gör ju allt för sin lilla prinsessa;)

Kram på er från vår lilla familj!

Mormorsrutor

Jaha, då har tiden runnit förbi oss igen och man tror det var igår jag skrev på bloggen men så inser jag att det är ju en hel vecka som gått.

Vad har hänt? Jo, i söndags kom farmor och farfar hit för att bl a lämna de julklappar vi fick i Karlstad men inte kunde få med oss hem eftersom vi har en alldeles för liten bil för familjens storlek. Tack svärmor och svärfar!! På kvällen kom även farbror Fredrik och Lisa till oss och det åts en riktig söndagsmiddag med älggryta. Mums var det..
Som vanligt har vi inte sovit så bra så på måndag och tisdag morgon fick jag sovmorgon efter att jag varit nere och lämnat Alva hos farmor och farfar som gladeligen tog över morgonbestyren och även var så snälla att gå ut med Malte. Vilket lyx!!

I måndags var Alva och jag med i Kista Galleria och Alva fick 2 pyjamasar inhandlade.

I onsdags när det var röd dag igen så var vi och hälsade på familjen Sundqvist i Mariefred och fick lite lunch och Alva lekte med Simon och hans nya leksaker som han fick av tomten. Alltid lika trevligt att träffas!!



Simon hade fått en jättehäftig leksak som lät och blinkade när bollarna rullade ner. En sån önskar sig Alva så klart;)

Nu undrar ni kanske varför rubriken i detta inlägget är mormorsrutor och det är för att jag har slått in på en ny nisch efter att ha varit ute i internetrymden och på lite olika bloggar. Jag har börjat virka en mormorsfilt som för i tiden virkades av en massa restgarn. Jag går dock inte på dn linjen eftersom jag inte har något överblivet garn men jag gör rutorna enligt nedan i grått, lila, cerist och vitt. Färgerna stämmer inte riktigt överens med verkligheten på kortet med ni kan få en liten bild av hur det kanske kommer att se ut. Vi får dock se hur stor filten blir;)



Ikväll har vi varit inne hos ena grannfamiljen och planerat skidresan till sälen om några veckor. Det kommer att bli kanon och längtar till att spendera tid i den otroligt lyxiga stugan som vi har hyrt...

Har även pratat med BVC sköterskan idag ang Alvas problem med sömnen på kvällar och nätter som gör att jag håller på att tappa fattningen. och att hon inte vill äta någon mat, gröt eller ersättning ur flaska. Kommer aldrig att kunna lämna detta hem utan Alva;(... börjar känna lite panik.

Nu skall jag testa en ny gröt och jag skall testa lite köpmat istället för lyxig hemmagjord ;o och så skall hon endast sova 2 gånger på dagen om det går för att se om hon då sover bättre på kvällen. Vi får ge det någon vecka och sedan göra ett utlåtande. Håller verkligen tummarna för jag känner att vi behöver lite egentid på kvällarna om hon nu inte heller skall sova så mycket på dagen och en av sovtiderna infaller när jag är ute med Malte. När skall jag få vila och ta igen mig?? Tur att Tobbe kommer hem i skaplig tid de flesta dagarna för då kan jag ju få en chans att vila då..

Nehe.. nu när Alva äntligen sover och somnade ganska sent idag efter att ha varit vaken i 4,5 timme så hoppas jag att hon sover tills matning i natt. Skall passa på att springa ner till tv:n och umgås med min kära man;)

Kram på er!!!

Tjejkompisar

Hoppas ni alla fick en bra kväll igår och att ni firat ut det gamla året ordentligt och firat in det nya med buller och bong. Gårdags kvällen gick skapligt bra och jag och Alva var kvar på festen till halv tio sen gick vi in och la oss. Vid halv tolv när tobbe kom hem gick jag upp och vi gick ut på gatan för att skåla på tolvslaget med grannarna. Så det blev lite champange och raketer även fast jag inte hade räknat med det. Lite bonus alltså. Alva hade ungefär samma schema som vanligt igår och vaknade en gång i kvarten i ungefär 1 timme sen somnade hon in ordentligt.

Fam Sandén på nyårsfirade...




Vi gick upp vid halv sju idag och sedan vilade pappa och jag i skift för att vid lunchtid ut och gå en promenad i det fina vädret med Micke, Karin och Alice. Det var ruggigt kallt men så fint över skön när solen sken. Vi var inte de enda som var på promenad idag;) Det är så härligt på sjön nu så här års när isen och snön lagt sig och folk är ute och går och åker skridskor..

Familjen Andersson/Nylander följde med hem till oss och softade lite och köpte hämtpizza. Ett perfekt val en dag som denna när alla är trötta. Nu väntar även en kväll framför tvn (förhoppningsvis) om inte Alva vaknar allt för många gånger. Med chips och dipp.. mmmmmumma...

Så här mysiga är de söta små tjejerna som det bara skiljer 3 veckor emellan... man skulle kunna tro några månader när man jämför storlekarna... ;)



Alva fick sig några riktiga pussar av Alice... Det skall börja kelas med bästisarna i tid;)



RSS 2.0