Gott Nytt År!!!

Vi i familjen Sandén vill önska alla våra vänner och kära familj ett Gott Nytt År!! Tack för att ni alltid finns där för oss och att ni bryr er så mycket om vår lilla prinsessa. Hon är alla vårt nr1 just nu och det är hon så glad för. Vad annars skall man komma till världen och vara så liten och söt för...

Fortfarande lite krassligt här hemma och alldeles för lite sömn men vi knatar oss in till grannligan och firar nyår och hänger kvar så länge som lillprinsessan håller humöret uppe...

Så här såg det ut när vi var på promenad i snöiga Väsby på nyårsafton hela familjen.

Vi tänker på er alla och ser fram emot ett 2010 med Alva som bara kommer bli större och större. Vi kommer hinna med mycket nästa år. Det kommer förmodligen sittas, krypas, börja promeneras, pratas och vara allmänt charmigt i hennes liv.

Kram från Sara, Tobbe, Alva och Malte så klart!!




Sjukstuga

Nu ligger lillfisen och sover och har sovit en bra stund. Antagligen behövligt eftersom hon var vaken i stort sätt hela kvällen igår och stora delar av natten. Sömnen har varit en ständig jobbig tid sen vi åkte iväg på semester och nu ör det värre än någonsin. Nu är det rutiner, rutiner och åter igen rutiner som skall sätta sig.. och lagom tills vi har börjat så blir lillstrumpan sjuk. Hon har ingen feber men jättesnorig och täppt och troligen ont i öronen trodde de på vårdguiden som vi ringde inatt och vårdcentralen i morse. Hon sov ungefär en kvart i taget igår kväll och sedan vaknade och var så ledsen. Hon somnade sen vid 23-tiden och vaknade igen vid 00 för att gråta igen och sedan somna i mamsens famn. Sen vaknade hon med ett hysteriskt gråt kl halv två igen.  Vid halv sex så gick snälla papsen upp men henne så jag fick sova vidare ända till halv nio. Det behövdes eftersom jag också är lite småkrasslig. Tobbe fick komma hem ifrån jobbet igår eftersom jag kräktes på morgonen och hade varit dålig hela kvällen innan samt på natten.

Nu håller vi tummarna för att den här kvällen skall löpa bättre och att hon får sova lite mer så hon blir frisk. Förmodligen är det öronen hon har ont i när hon är så ledsen på kvällen och natten. Det är tydligen som värst då och vi får ta och höja huvudändan på Alvas säng med ett par pocketböcker samt ngn extra kudde så kanske det inte blir lika jobbigt för henne.

Hoppas att ni alla får en bra nyårsafton och ett Gott Nytt År på er!!!
Kram från sjukstugan...

Här får ni ett äldre kort för att påminna er om hur sööööt hon är prinsessan..

Resumé

God fortsättning på er alla!

Nu är vi tillbaka på Vattenmåravägen och hur härligt vi än har haft det på semestern på Fuerteventura och Julen i Kalmar så är det så riktigt skönt att vara hemma igen.

Vi hade en jätteskön semester på Fuereventura, dock så var det nog första och sista gången jag besökte ön. Den är inte speciellt vacker och ser nästan obebodd ut men på resorten vi besökte hade de gjort det riktigt trevligt. Vädret var väldigt växlande ca 22 grader och en hel del vind. Eftersom vi alla hade barn med oss så blev det väldigt tidiga kvällar och till en del väldigt gnälligt också. Alva var som en solstråle på dagarna och tyvärr väldigt ledsen på kvällarna och nätterna. Det är något som har följt oss under sista veckan hemma också och i går kväll var det höjden på slitage på mamma när hon vaknade varje kvart mellan 19 och 22. Jag hoppas att det är alla intrycken som gör att hon sover lite oroligt på kvällarna och att det nu när vi är hemma igen lugnar ner sig. Känns som om hon behöver sina rutiner igen och får sova i sin egen säng. Vi håller tummarna att hon hittar tillbaka till sin mer bättre sömn. Alva skötte sig fantastiskt på flygresorna och charmade damen som satt bredvid oss på vägen hem.

Tobbe har dock haft en väldigt stillsam semester efter att han 2:a dagen skadade sin rygg väldigt illa i Beach volleyboll match...





Alva badar i barnpoolen med mamma.



Semesterflicka med pappa....




Alva myser med Pappa vid poolen.



Våran pool vid hotellet.



Drink före middagen, Alva iklädd pyjamas för nattning i vagnen. Det gick dock inte så bra denna kväll då jag fick gå ifrån innan jag hunnit äta av förrätt och sedan fick springa in och kasta i mig maten medans de andra redan ätit upp och Tobbe fick ut och gå med vagnen.



Sista kvällen var bästa kvällen i Alvas humör. Här busar hon lite med Christoffer. Denna kvällen lyckades vi alla sitta vid bordet samt hinna äta 3 rätter.. Villket lyx!!

När vi kom hem på måndag kväll efter en riktigt lång dag så åkte vi till Karlstad på tisdag morgon för att hämta Malte och fira lite lilljul. Alva fick en massa fina julklappar ifrån sin Farmor och Farfar



Alvas allra första julklapp!! Hon lyckades nästa öppna paketet själv...

På onsdag morgon åkte vi vidare på en lång biltur till Kalmar och firade jul med Morfar och familj på kvällen den 23 dec och halva dagen på julafton. Alva fick så mycket julklappar att vi knappt fick med det hem i bilen.

Under Kalle Anka åkte vi till hem till Morbror Ola och familj där även Morbror Kenny och Mormor höll hus. Här fick hon träffa tomten för första gången och fick även här en massa klappar och myste med alla människor runt omkring henne. Denna kvällen fick vi inte henne i säng förrän kl var efter 23.



Alva i mormors knä ett stort paket..

Under julhelgen i Kalmar har vi också hunnit träffa gammelfarmor och gammelmormor/morfar. Vi hade även en liten tjejkväll hos Sara på Öland med Mia. Trots att vi inte kunde stanna hela kvällen så var det mysigt att träffa mina kära vänner som jag inte träffat tillsammas alla vi tre på väldigt länge.

På juldagen passade även Alva på att vända sig ett flertal gånger från mage till rygg och skrattade ljuvligt efteråt... Nu är det inte långt kvar tills hon vänder sig från rygg också. Vilken stor flicka hon har blivit.


Alva med en av alla julklappar hon fått...

Vi har haft en kanonjul och har nu kommit hem till vårt lilla hus och skall försöka  komma in i våra rutiner och bara mysa under nyår.

Kanske skulle ta och försöka köpa en pulka till Alva och se om hon tycker det är kul att ut och åka. Malte älskar ju snön iallafall så han och jag skall ut idag och springa lös på golfbanan och rulla oss i all snö vi har i Stockholm.

Idag kommer även Farbror Fredrik, Lisa och Maja på besök. Blir lite råddjurs stek och potatisgratäng... mmmm...

Kram på er

Semester

Jaha, då blir det tyst här en stund men hoppas att vi är tillbaka om en vecka med lite härlig info och mysiga kort ifrån Alvas första semester på Fuertuventura.

Ha en bra vecka innan jul och stressa inte ihjäl er!

Tänk på oss som har det skönt i värmen...

Kram från Mig, Tobbe och Alva

Glad tjej!!

Då skall vi se om det funkar... Idag är videoklippet me.. Det va me men ljudet funkade inte och då är det inte riktigt bra så ni får vänta ett tag till... Tyvärr!!

Vi har idag varit på sångstund. Karin och Alice var med och sjöng julsånger medans vi dansade runt granen;) Plastgran ;) Är lite ledsen över att det inte blir någon gran här hemma i år men samtidigt är du ju ganska skönt att slippa barren. Men eftersom vi inte skall vara hemma så känt det ju ganska onödigt. Nästa år skall det dock upp en fin kungsgran och Alva skall krypa omkring i de sticksiga barren.... Tur att kungsgranen inte barrar riktigt lika mycket då.

Nu börjar det närma sig och Alva skall ut och åka på sin första semester 5 månader gammal. Det skall bli spännande och se hur flygresan kommer att gå.

Vi har varit på BVC idag och Alva är nu 64 cm lång och väger 8260 gram. Hon har även fått sprutor och det var framför allt därför pappa skulle följa med idag för jag gick ut ur rummet när sprutan skulle ges. Det var så jobbigt sist när Alva blev så ledsen och den gråten låter inte som någon annan gång... Usch..



Alva och jag har badat ikväll och det är så himla mysigt. Nu är hon så stor så hon får bada med mig eller tobbe i badkaret. Hon sprattlar och skvätter vatten och bryr sig inte ett dugg att hon får vatten i ögonen eller munnen.

Tack farmor och farfar för den fina Färjestad nappen som fanns i paketet idag. Den är kokad och klar att använda inför avresan. I morgon skall vi även börja ge lite gröt för att förhoppningsvis kunna ge det som kvällsmål så att hon sover bättre på nätterna. Håller tummarna!!



Kunde inte låta bli att sätta in denna bilden på Malte.. Han är inte riktigt som alla andra hundar;)


2:a advent

Har suttit i 30 min och försökt korta ner en videosnutt som jag hade tänkt lägga upp på Alva. Tyvärr fungerar det inte så det blir ingen video idag. Får se om det går ngn annan dag... Lisa och Fredrik har precis åkt hem efter lite sushi och film, Änglar och demoner. Ganska ok men Da Vinci koden var nog bättre, var vi ganska överens om. Idag har vi även varit och tränat Malte i det kalla råa decembervädret. Hundtränaren tyckte att Malte var riktigt duktig och att vi inte alls varit så dåliga på att uppfostra honom ändå.. det känns ju alltid skönt att höra. Då kanske det inte är en omöjlighet att få ordning på det som är kvar nu.. Vi kämpar på;) Vi är lite sega idag. Alva vaknade vid 2 inatt och var så positiv och glad som bara den.. Jag var vaken till kl 5 sen gick Tobbe upp med henne så att jag fick sova. Vid 7 tiden kom de upp igen och Alva fick lite mat och somnade sedan om med mig i sängen en stund. Sen sov hon en lång stund i vagnen på förmiddagen.. inte lustigt när man är uppe hela natten!! Hoppas på en bättre natt i natt;) I fredags hade vi lite glöggmys här med grannligan som består av 3 andra familjer. Det var jättetrevligt och det känns kanon att vi skall åka till sälen överhelgen v4. Annars har vi tagit det ganska lugnt i veckan som varit. Bakat och förberett till glöggkvällen samt lite sångstund i onsdags. I morgon är det tandläkaren för mig igen och ett nytt hål skall lagas, usch!! Tobbe skall dig på tisdag och fredag, Usch för honom me!! Hoppas att vi inte kommer att överföra vår rädsla till vår lilla prinsessa.. Onsdag är det till BVC för 5-månaders spruta, mätning och vägning. Tobbe skall med denna gången eftersom jag vid förra sprutan tyckte det var kanon jobbigt. Alva skrek som en stucken gris... klarar inte riktigt av det med tanke på min spruträdsla... På torsdag är det till sjukgymnasten med Alva igen och se hur det har gått med hennes nackmuskler och sedan blir det att packa i helgen och köra Malte till Karlstad för på måndag åker vi till värmen på Fuertuventura, Jippi!!!!! Kram på er alla och hoppas ni får en skön december vecka.. stressa inte ihjäl er innan jul!!

RSS 2.0