Babysim och mat

Idag har vi varit på babysim och Alva har dykt med pappa... Vi tyckte det var kul i alla fall och hoppas att Alva också tyckte det var roligt. Hon ser lite skeptisk ut när hon kommer upp från vattnet men hon blir inte ledsen så det är nog ett bra betyg.

Har varit lite ont om bilder ett tag nu men tänkte ni kunde få något som jag även la in på busmumriken.
Alva i sin nya pyjamas som hon fick sova i för första gången härom kvällen.



Hon beundrar de vita knapparna och så klart så trivs hon toppen i den!

I måndags började vi om från början igen med maten och gav Alva puré till lunch igen och det har inte gott toppen bra men bättre än förut, så vi kämpar på. Jag försökte göra mig till och göra egen potatis och palsternackspuré samt kokt fisk med dill. Men tror ni det duger till en prinsessa?? Nej då, det skall helst vara helfabrikat med en massa vatten i;) Så nu försöker jag lura henne lite med att blanda hemlagat och färdigköpt. Det har fungerat än så länge och då vet jag ju att hon får i sig lite mer. Eftersom hon inte behöver äta lika mycket av det hemlagade för att bli mätt.

Kvällarna och sömnen fungerar inget vidare. Vi har fått en kvällspigg stor tjej som vägrar sova. Men när maten fungerar bra så skall vi försöka få rätsida på det. För som det är nu får man inte många minuter utan Alva vid sin sida. En sak i taget...

I kväll blir det melodifestivalen, hämtmat, chips och dipp. Så hoppas ni också får en trevlig lördags kväll!!

Kram kram från fam Sandén

Bajs...

Inte så kul rubrik kanske men anledningen till den är att Alva bara bajsar och bajsar och det stannar inte i blöjan... Varje dag i lite mer än 1 vecka har vi bytt kläder på Alva ca 3 gånger om dagen, ibland lite till;) Det bublar nämligen ur blöjan... Ja, så bajsblöjor är det gott om!

I förra veckan så var vi Alva och jag på BVC för träff med föräldragruppen och då vägde vi henne. Hon väger nu 9140 gram. Så hon har bara gått upp 40 g på de tre sista veckorna. Vet inte om det kan ha med att hon inte får i sig tillräckligt mycket mat men det verkar inte vara någon fara med henne. Hon äter fortfaranade välling på kvällen och det är otroligt skönt. Det innebär i verkligheten att jag kan åka bort någon kväll om jag vill. Kanske blir någon kväll in till stan och Mia nästa vecka. Jag har i övrigt bara ammat henne den sista veckan och det har fungerat bra.  Först idag började jag prova med maten igen och ja, hon åt några skedar hemmalagad puré på potatis och palsternacka. Imorgon skall jag göra kokt torsk med vitpeppar och dill. Får se vad hon tycker om det..

I fredags var vi på syfestivalen och mer om det kan ni läsa på busmumriken... Kan tala om att det blev en overlock köpt och det innebär att det kommer kunna sys i rasande fart här hemma nu;) Kul Kul!!!

I lördags var vi på babysim och jag dök med Alva, hon har gjort det förut med Tobbe men jag har aldrig gjort det förut så jag var lite nervös. Det var ett annat dyk denna gången och nu släppte vi henne så hon åkte under vattnet och jag tog emot henne. Hon verkade gilla det!! Hon var på ett strålande humör under hela simningen. På kvällen var vi nere hos Micke, Karin och Alice och åt jättegoda Fajitas tillsammans med Elise och hennes föräldrar.

Igår städade och skottade vi hela dagen... på eftermiddagen kom farmor och farfar. De bytte bil och passade på att vara hemma hos Alva och Malte när Tobbe och jag var på Bio. Vilket lyx!!!

Just nu ligger Alva och sover i pappas famn och småsnarkar lite emellanåt. Hon är så himla goooo.... Sömnen senare på kvällen är dock inte så bra nu för tiden. Det har slutat med att hon sover i våran famn och hon sedan sover i vår säng på nätterna. När allt fungerar med maten så skall vi ta tag i sömnen igen men fram tills dess får det vara. Vi orkar inte bråka med henne om allt utan får ta en sak i taget. Hon kanske bara just nu behöver ha lite extra mycket närhet och då får vi försöka ge henne det.

Alva är verkligen världens goaste unge nu.. Hon är så otroligt go och glad på dagarna och sitter på golvet och snackar och skrattar. Vi har det så mysigt på dagarna!! Skall filma henne någon dag så ni får en bild av henne från sista dagarna. Det händer så otroligt mycket nu, känns som hon förändras och blir större varje dag.

Nu blir det snart sängen så fram tills nästa gång får ni ha det så bra!

Kram från hela familjen Sandén

Busmumrik

Då jag ikväll fixat och donat lite med min andra blogg som nu är påbörjad kom jag på att jag ju måsta ge er adressen dig så ni kan gå in och kika.

Skall försöka hålla igång bägge dessa bloggar då jag inte tror att de som sybloggen även vänder sig till inte är intresserade av allt Alva och jag gör.

Busmumrikens innehåll är mest om vad jag syr och ev lite annat smått och gott i mitt pyssliga liv. Så gå gärna in där också emellanåt och kika så kan ni se vad som blir sytt.

http://busmumrik.blogspot.com/

Skall nu kila ner till tv:n och kika lite på OS med Tobbe och Alva. Ja, hon är uppe och sitter i pappas knä. Efter gårdagskvällen har vi nu bestämt att resterande av denna vecka frångår vi alla metoder och regler och bara är och njuter av vår lilla tjej som börjar bli stor och en egen liten individ med bestämda åsikter. Måste försöka lägga bort all stress om hur allt borde vara och bara vara ett tag framöver.
Sen får vi se på måndag ifall det har dykt upp några andra metoder vi kan prova, för lite rutiner måste vi ju ha framöver för att få lite egentid i vuxenvärlden;)

Skall även tilläggas att Alva i 2 kvällar slurpat i sig 1 flaska välling från pipmuggen till mammas och pappas stora lycka!!!

Kram på er alla så här i vinterkylan....

Sömn

Jag håller på att bli knäckt här hemma... Vår lilla prinsessa vill inte sova... Det tog över 1 timme för henne att somna igår kväll fastän hon hade napp och jag satt brevid hennes säng. När hon väl somnat så vaknar hon ungefär 1 gång i timmen tills kl 6 då hon vill upp. Vid 3 orkade vi inte springa in till hennes rum längre utan då la jag henne i vår säng. Å då sover jag inte något vidare heller... Ingenting vi försöker blir bra, det ända som verkade få henne att sova var när hon somnade gråtandes och det känns inte bra att ha henne så ledsen. Samtidigt som jag måste få sova... Ja ja, vi får se hur det går inatt...

Kalmar

Då har vi kommit hem ifrån en helg i Kalmar hos mormor.. Vi har i mitt tycke hunnit med ganska mycket(kan hända att inte alla andra tycker det) men som vanligt är det späckat schema och man skall försöka träffa så många som möjligt och försöka vara så rättvis som möjligt... fungerar dock inte alltid. Men det har varit mysigt!!

Vi flög ner i Torsdags kväll och Alva var jättesnäll... lite kinkig men med tanke på att det var så sent så skötte hon sig exemplariskt. Sen har vi hunnit vara inne på mitt gamla jobb, äta lunch med en gammal jobbarkompis, varit ute och ätit med kära vännen Bosa och härliga kusinen Emelie i fredags kväll på Harrys.. Riktigt gott och trevligt! Fick många goa skratt;) Å vilket busväder det va!!!

I lördags hade vi skön dag hemma hos mamma och slappade i pyjamasbyxor fram till kl 3 och sedan åkte vi ner till Alvas kusiner och åt tacos och tittade på melodifestivalen... sen bar det av hemåt igen och under söndagen hann vi med ett besök hos ännu en gammal arbetskamrat och hennes dotter som är 2 månader yngre än Alva och sen spenderade vi dagen hos morfar, plastmormor, morbror och moster. Som sagt, mycket att göra under några dagar men ändå hann vi koppla av lite grann;)

När vi landat med flyget ikväll åkte vi och köpte thaimat och myste hemma framför OS. Underbart att komma hem och spendera kvällen på alla hjärtans dag med min kära man och pappa till min prinsessa!! Vi hade saknat honom!!

Malte mötte oss och var lycklig att vi kommit hem igen...

Vi fick vår nya bil i torsdags... tobbe är i himlen och jag tycker det är ren lyx...

Och dessutom har vi lagt av med metoder och gett Alva hennes napp igen och givit upp att erbjuda gröt och mat tills vidare... vill ha en glad tjej som inte behöver gråta sig till söms flera gånger om dagen och som jag slipper att försöka få i mat flera gånger dagligen... Nu tar vi det lungt ett tag och börjar med mat igen om några dagar. Kanske har gett både Alva och mig ny energi att börja på nytt igen.

Nästa vecka är det fullt upp hela veckan med besök i Mariefred, Sångstund, Föräldragrupp och symässan i Älvsjö!! Som sagt en fullspäckad vecka och en lugn helg med OS på tv:n.

Kram Kram

Sittandes tjej

Jaha.. då har vi lyckats ha några väldigt bra kvällar och dagar då hon somnat i stort sätt utan gråt... duktig tjej.. men man skall inte ropa hej... igår var vi tillbaka till 1 timme igen och gud så jobbigt det är. Då var det ju naturligtvis min tur också och jag satt verkligen och led utanför hennes rum. Men när hon väl somnar så sover hon så himla mycket bättre..

Alva försöker just nu sova middag och det går inte heller så bra... är lite ledsen där inne i rummet... hungrig?? trött?? eller bara ledsen? vad vet jag?? känner mig som en usel mamma och är rädd att hon skall hata mig resten av livet...

Lite annan rapport är att Alva sitter kanon och det är så kul att kunna sätta ner henne och att hon kan leka med saker sittandes. Hon måste ju se världen med helt andra ögon nu.


Vi var på babysim i lördags och naturligtvis när vi vaknade upp så var Alva jätte snorig och jag blev orolig att hon skulle vara på lika tråkigt humör som sist när vi var och badade men så var det som tur var inte.

Alva och pappa simmade omkring i bassängen och Alva verkade tycka det var väldigt skönt. Denna gången dök de för första gången och det var nog med blandade känslor som Alva gjorde det en andra gång...


Glad tjej i vattnet!!

Nu sover Alva efter att jag inte kunde hålla ut länge utan gav henne mat och så somnade hon i famnen... Är jätte orolig att jag förstört alla de kvällar som vi har kämpat nu men det är så jobbigt att sitta här hemma själv och höra henne vara så ledsen. Jag inbillar mig alla möjliga sorters jobbiga tankar.

Nu skall jag passa på att njuta lite medans Alva sover.

Kram Kram

1 timme och 45 min

Jaha då var vi inne på operation sova och äta;) Inte så kul som det låter. I onsdags flyttade vi in Alva till sitt egna rum och första kvällen gick skapligt men det svåra med att köra 5 minuters metoden är att blanda den med napp... inget att rekommendera tycker jag så vi bestämde oss igår att även sluta med napp från och med nu. Så gårdags kvällen blev extra tuff förmodar jag.
Nu är det kvällsrutiner då vi läser en bok för Alva i hennes rum och sedan lägger henne i sängen, stoppar om henne, säger god natt och går ut. Igår när det var Tobbes tur eftersom det även innebär definintivt varannan kväll för att orka så grät hon i stort sätt konstant i 1,45 h. Stackars tobbe kände sig som världens elakaste pappa och de få stunder jag var hemma under tiden eftersom jag passade på att träna, gå ut med Malte och duscha led jag hela tiden. Det var nog ganska nära att vi plockade upp henne efter första timmen men fasen vad onödigt det skulle varit och jag tror verkligen att det kommer hjälpa.
När vi gick och la oss så sov hon gott fast med lite gråt i halsen. Sen vaknade hon vid halv ett och åt, somnade om och vaknade efter ca 30 min. Jag hörde henne men avvaktade och hon gnällde lite grann men somnade fort om alldeles själv utan att jag reste mig ur sängen.... sen sov hon till 5 och då tog jag in henne till vår säng där hon åt frukost målet och somnade om och vi sov till 7. Det var en väldigt skön natt!!! Dock så var kvällen fruktansvärd!!!
Är lite nervös för ikväll men håller tummarna... De man har pratat med som har kört 5 min metoden som fungerar så att man skall lära dem somna själva för att de skall kunna somna om ifall de vaknar, har märkt stora skillnader i sömnen redan efter 2-3 dygn och ibland några extra dagar. Man lägger dem, går ut och blir de ledsna så är man inne var 5 min och säger att jag är här men nu skall vi sova och sedan går man ut igen.

Just nu kör vi middagslur och med samma metod och hon ligger i sin säng sen ca 20 min tillbaka och små knorrar lite... har gråtit ca 10 min men nu är det tyst och mest lite knorr.... håller tummarna.

Sen tragglar vi med maten och de går mer bakåt en framåt... hon vill verkligen inte äta någon mat som vi erbjuder henne... gröt tvärvägrar... olika lunchpureer tvärvägrar så nu erbjuds hon mat igen efter 30 min när hon inte äter första tillfället och äter hon inte då heller så får hon vänta tills nästa mål... jag tycker det är jätte jobbigt men tydligen nödvändigt och jag vill verkligen kunna lämna hemmet någon gång i framtiden... känns inte så ljust just nu bara. Idag åt hon lite barnyoghurt som mellenmål och sedan lite lite lunch.. förmodligen ett hungrigt barn som ligger i sängen men nu är hon så stor att hon måste börja äta annan mat. När hon vaknar ska hon dock få lite god mat från mamma... det får inte förknippas med att om hon inte äter vanlig mat så får hon bröstet.

Vi kämpar på nu och är inne i en liten svacka... blir säkert snart bättre och vi är positiva igen, det är bara lite tungt på vägen;)

Det sköna emellan mat och sömn är att vi har världens sötaste och gladaste lilla prinsessa!! I onsdags började hon smacka lite med munnen och nu sitter hon bara mer och mer stadigt!! Stor tjej!!

Kram på er!! (hon sover inte ännu efter 35 min men tror det är ganska nära)

Sälen

Jaha, då har Alva varit på sin första skidtrip dock utan skidåkning och inte ens pulkaåkning trots nyinköpt pulka. Det var alldeles för kallt så Alva fick sitta inbakt i sin vagn med underställ, fleece filt och åkpåse..

Vi hade hittat en kanon stuga i Tandådalen och jag skulle kunnat vara inne i stugan hela vistelsen.. stuga kanske man inte kan kalla det eftersom det var 200 kvm hus;)

Vi hade i alla fall väldigt trevligt med 2 grannfamiljer, totalt var vi 6 vuxna och 5 barn med Alva. Skidåkning, god mat och gott vin!!


Alva i underställs mundering färdig för backen!!


Pappa, Emma och Ted i skidbacken.


Korvgrillning


Alva sitter och leker. Första gången hon sitter helt själv en längre stund utan stöd;)


Igår var Alva och jag först på Sats med Karin och Alice och tränade på ett pass med barnen. Vi hade först kondition och sedan styrka med barnen som hantlar.. Lite jobbigt att man har ett barn som då väger över 9 kg redan;)

Vi var efter det nere på BVC på 6 månaders kontroll och Alva skötte sig utmärkt. Allt var bara bra! Hon är nu 67 cm lång och väger 9110 gram. Vi passade även då på alla 3 att ta influensa sprutan.. vi är lite sena men bättre sent än aldrig. Tobbe och jag har haft jätteont i armen och har fortfarande, hoppas att det går över snart;)

Snart bär det av till sångstunden för oss och ev sopplunch efteråt.

Bye Bye so long....

RSS 2.0