Sommarfin Alva

Tiden räcker inte riktigt till men nu har jag äntligen uppdaterat både busmumrik och Alvasdagar lite... Hela familjen var i stort sätt däckade förra veckan och inget blev gjort här hemma. Nu är vi betydligt bättre och förhoppningsvis helt fitt fight för dopet i helgen. Så bägge våra familjer kommer... ska blir så härligt att ha alla samlade igen.
Mamma är här just nu för att hjälpa mig med dopklänningen som skulle sys och nu är den klar!! Den blev så fin!!

Här kommer en underbar sommarfin Alva i en nysydd solhatt!

Kram Kram


Sjukstuga

Då är det sjukstuga hemma hos oss igen.. Vi var inne med Alva på närakuten i Väsby igår och hon hade 39,2 i feber och hostade väldigt mycket. Sen tyckte vi att hon rosslade väldigt i bröstet och var oroliga att hon hade svårt att andas. Det var inte så illa ställt som tur va men känns skönt att man varit inne och kollat. Vi fick bricanyl med oss hem och det känns som hon får upp lite mer slem när hon hostar. Inatt har hon varit vaken och ledsen en del men verkar lite piggare igen nu på morgonen efter lite ipren;)

Tobbe åkte precis till jobbet och jag sitter i pyjamasbyxor. Känner mig inte heller helt pigg, ont i halsen och lite i öronen och näsan som rinner.

Hoppas att det här hinner ge med sig inom 1 vecka så vi ör pigga och glada tills hela familjen kommer till Stockholmo...

Kram på er!!


prickig prinsessa

Alva har nässelutslag och feber... Igår såg hon ut som om hon fått typ digerdöden, det så riktigt läbbigt ut. I natt blev febern högre, runt 39 grader men den har sjunkit nu och utslagen är lite mindre röda än igår. Så en liten sjuk och kinkig tjej har vi här hemma...

Tänkte jag skulle sy lite idag och städa garage och förråd. Tobbe är just nu ute och går milen med granngubbarna;) Vi får se när dom kommer hem;)

Bilder

Här kommer lite (vad jag tror) efterlängtade bilder på Alva...

Alva äter och pysslar lite med Malte..;) Han är verkligen en helt underbar hund som bara låter Alva hålla på.. tror att han tycker det är lite mysigt.



Bara helt underbar bild!!




Dagens bild, Alva äter själv för första gången...




Gårdagens "busmumrik partaj" med mammagruppen. Bruno och Alva beundrar den roliga leksaken som sprutar bollar..



Fullt upp!!

Ohh.. det var länge sedan.. det har varit fullt upp här hos oss i 2 veckor nu. Under påsk började Tobbe sätta in braskamin vilket innebar Alva och Mammatid 24h;) Sen kom Alvas moster på besök i några dagar och vi hade verkligen jättemysigt. Alva är såååå glad i sin moster. Vi var bl a i kista centrum och i simhallen. Vilket Alva tyckte var en höjdare. Hon visade upp några fina dyk;) Vi hade även 2 mammor med deras tjejer här på fika en av dagarna. När Annie hade åkt hem så kom farmor och farfar på besök. Vi hade en skön fredag med lunch på Ulriksdal och middag hemma på kvällen då även farbror Fredrik med familj kom besök. Sen har jag sytt varje ledig stund för dagen första "busmumrik" party... Hade 5 mammor med barn här idag och det var livat kan jag lova;) Men väldigt trevligt och en hel del ligger nu på beställning så nu fortsätter jag att sy.. och får lite betalt för det. Är väldigt kul att någon tycker om det jag gör och vill klä sina barn i det;) Tänk, snart så springer det runt med mina märken på sig;) Hi hi, häftig känsla!! Under hela tiden så har installation av braskaminen fortgått och igår sattes sista biten på plats med svärfars hjälp. Vilken hjälte som åkt fram och tillbaka från Karlstad 2 ggr för att hjälpa oss! På torsdag kommer sotaren och vi hoppas att han godkänner allt så vi kan få provelda. Imorgon skall det bli kanonväder och vi skall städa vinden och garaget och åka till tippen med ett par lass. Förberedelser för nästa projekt som står i startgropen. Kram på er så länge.. och skall försöka sätta in kort på Alva snart. Hon drar sig förresten fram fort här hemma och nu sätter hon sig även själv från liggande läge.. sover lite bättre på kvällarna nu, dock har det varit 3 dåliga nätter. Men i det stora hela så är det lite bättre.. hoppas på att det är en trend som håller i sig;) Ni håller väll tummarna??

Sopar golvet

Alva är vår lilla dammsugare... speciellt nu när hon inte vill sitta still så länge längre och med allt grus som Malte drar med sig in.. Som sagt, uppe på knä...;)

Energi över..

Det har inte riktigt funnits någon energi eller tid över på senaste tiden för att skriva i bloggen. Tidigare skrev jag ofta på kvällen och det var även då jag kunde lägga in kort på datorn men vi har haft såna riktiga problem med Alva och hennes sömn på kvällarna att jag inte varit ifrån henne många stunder under kvällstid. Vilket har gett mig otroligt dåligt tålamod och ingen tid att göra något för mig själv. Vilket betyder att jag inte har kunnat sitta vid datorn en längre tid, gått med Malte eller sytt. De där timmarna på kvällen när de SKA sova så att man kan få någon timme egen tid eller vuxentid har inte existerat på rätt länge och det känns... Så efter en kväll igår hemma hos fam Nylander/Andersson där Alva vägrade sova på hela kvällen så kände jag att jag inte orkade längre så vi bestämde oss tillsammans igår att det är ett nytt försök med 5 min metoden. Vet att det finns de som tycker att det är mycket metoder hit och dit men väldigt många fungerar det för så det känns som en bra metod när man har stora problem som vi faktiskt har med Alvas sömn. Har man inga problem så behöver man inte ta till några metoder.

Så jag har ikväll ägnat mig helt åt Malte i 1,5 timme med spårning och promenad i spåret. Det var jätteskönt och inte en enda människa ute;) Tobbe har tagit Alva ikväll, badat och nattning och nu sovning. Lite gråt har det varit men nu är det tyst och vi håller tummarna som vanligt;) För Alvas egen skull vore det skönt om det kunde börja fungera. Då får hon den sömn som hon faktiskt behöver samt en mycket gladare mamma och förmodligen pappa också....

Idag i övrigt har varit underbar... lite husarbete hemma för Tobbe med fortsatt installering av braskamin, satt upp lister i köket och spolat av uppfarten med hötryck. Vi har även suttit ute och ätit lunch på framsidan. Helt underbart väder. Vi har ikväll allihopa ätit fiskgryta med saffran och Alva verkade gilla det mycket.. det gör mig glad!

Innan middagen ställde Alva sig upp på knäna i krypställnig för första gången. Får se om det blir något riktigt krypa av eller bara fortsättning med dragningarna för att ta sig fram.

Nu skall jag passa på att njuta lite och ligga en stund i soffan. Kanske blir en stund på spikmattan också;)

Ha en underbar påskafton och GLAD PÅSK!!

Kram från hela familjen!

RSS 2.0