Bild i Barometern



Idag Torsdag var familjen Sandén i Kalmars tidning Barometern, födelseannons på Alva. Den här fina bilden hade vi tagit hemma och skickat in.

Annars har det varit en lugn dag hemma i huset. Kalmarborna åkte tillbaka hem och jag hade tänkt att sova och vila varje gång Alva sov men men... varje gång jag la ner huvudet så vaknade hon i stort sätt direkt. Just nu har jag lite problem med sömnen här hemma och är väldigt trött.. trött ständigt helt enkelt... är väll omställningen att vara mamma, aldrig få vara för sig själv, höstgråa vädret och dålig sömn som orsakat min brist på energi för tillfället... När Tobbe kom hem passade vi på att åka ut i skogen och släppa Malte. Han behövde verkligen få springa av sig lite. Alva satt och tittade på alla träd i bärselen och somnade efter ett litet tag av alla nya intryck. Just nu sitter hon i mitt knä och börjar bli lite otålig så jag får återgå till att fokusera på prinsessan.

Kram Kram kära familj och vänner

Heldag i Stockholm



I tisdags vaknade vi som vanligt vid 7-tiden och gjorde oss sedan i ordning för en heldag i Stockholm. Anna, Annie, Alva och jag åkte pendeltåget in och började sedan på Åhlens för att sedan ta oss genom hela drottninggatan och sedan vidare till Gallerian, Gamla Stan, Slussen, Medborgarplatsen och slutligen Ringen där vi hittade lite småsaker på Bolagret. På Polarn o pyret i Gallerian fick Alva en jättego vintermössa och en halskrage utav "Tant Anna". Ni skall få se ett kort på Alva och den vid ett senare tillfälle. Jag passade på att klippa mig också... så nu är håret mycket kortare...

Vi avslutade dagen trötta och utslitna på Koh phangang där Tobbe mötte upp oss och åt god Thaimat. Alva var en ängel hela dagen och skötte sig exemplariskt;)

Vi kom hem på kvällskvisten och slocknade tidigt...

Intensiv helg

Jaha, då var det ny vecka igen då!! Fasen vad tiden går fort, jag har inga problem att sysselsätta oss iallafall;)

I fredags var vi på fika hos våra grannar längre ner på gatan och fikade. Alva var på ett strålande humör fastän att hon var dödstrött. Hon hade under dagen kommit underfund med ett nytt ljud och det höll hon på med under hela dagen. Hon satt och flirtade och lät hela eftermiddagen.  Sedan var det slapparstund under hela kvällen... Alltid lika skönt;)

På lördagen hade pappa sovmorgon och vid 9-tiden gick hela familjen en promenad till Ica och handlade för kvällen. Vi hade bjudit in Grannarna och familjen Andersson/Nylander till Thaikväll. Jag hade väll tagit mig lite vatten över huvudet och stod och lagade mat från kl 11 till 17 med undantag för en fika med Farbror Fredrik och Lisa som vi fick träffa för första gången. Det var väldigt trevligt och vi ser fram emot nästa tillfälle. Malte njöt nog mest av all uppmärksamhet;)
Vi hade en kanontrevlig kväll!!!

Under söndagen var det min tur till sovmorgon och pappa tog Malte och Alva ut på promenad på morgonen. De kom hem lagom till att jag gick upp. Vi hade en slödag och jag bakade surdegsbröd och hallonpaj som vi bjöd på när vi fick besök av Anders och Sandra.
Vi gick och la oss väldigt tidigt och hade en skön kväll framför sovrums tv:n. Gud vad jag tycker det är skönt att lägga mig tidigt och bara lata mig i sängen!!

Idag måndag fick vi besök av Plastmormor och moster Annie som skall stanna till torsdag. Vi var en tur till Ulriksdals slottsträdgård och åt god mat på kvällen.
Alva har varit på ett strålande humör större delen av dagen... härligt när vi nu har besök.

Imorgon bär det av till la stada och moster Annie skall nog shoppa en del. Det blir en middag innan hemfärd också... Blir till att berätta er senare för nu skall jag krypa till kojs.

Sov så gott!!

Kram

Lek i babygym



Var bara tvungen att lägga upp denna bilden... Hon ligger och myser naken i babygymmet. Hon har upptäckt flodhäst skallran med ena handen och greppat filten med andra. Hon drod filten över huvudet och blev rätt förvånad när det blev mörkt... hon är härligt vår lilla tjej... nu händer det grejer;)

Mys i badet



De sista kvällarna har Alva varit som en klocka, dock inte enbart en positiv sådan. Hon har somnat väldigt lätt vid kvart i sju och sedan ganska exakt kl halv åtta har hon vaknat och varit jätteledsen. Tårarna har sprutat i en och en halv timme och sedan har hon somnat igen med gråten i halsen kl nio. Märkligt att de kan vara så inrutade... och vad jag skulle vilja veta varför hon är så ledsen. Igår så var det pappas tur och ta hand om vår lilla ledsna tjej så jag och Emma gick ut med hundarna. Det var så himla skönt och det känns bra att vi bestämt att vi skall ta hand om nattningen varannan kväll nu och den andra tar Malte.

Idag dock så var jag beredd och hade henne i famnen tills klockan exakt slog halv åtta och ögonen slog upp. Jag vyschade och vaggade lite en lång stund och hon var orolig och på väg att gråta ett tag men somnade om utan tårar... mamma och pappa var lyckliga... Nu sover hon gott i sin säng och jag hoppas att hon inte vaknar lika tidigt som igår natt för nattmaten för mamma behöver sova mer än en timme i sträck... Håller tummarna!!

Vi har ju som kvällsrutin att bada eftersom det sysselsätter henne lite från att vara så ledsen på kvällen och idag var det första gången i stora badkaret med pappa. Det var en mysig liten stund och Malte var bokstavligen talat på väg i...;) Vi kanske ska hoppa i hela familjen nästa gång, blir lite hårigt bara;)

Idag har Alva och jag varit hos en sjukgymnast och undersökt Alvas tendens att kolla mer åt vänster. Det heter torticollis och betyder att ena halsmusklen är kortare och stramare. De är väldigt noga med att den skall vara perfekt eftersom det har med den framtida motoriken och balansen att göra. Sjukgymnasten var kanon och vi skall tillbaka dig i december för att se hur det har utvecklats. Alva har blivit mycket bättre sen sist vi var på BVC då det upptäcktes men ännu är det inte helt perfekt, så vi har fått lite uppgifter. Bl a ska hon få börja sitta i barnstolen vid matbordet med kuddar omkring sig... Hon är stark vår lilla tjej..
Det här med att hon kollar mer åt ena hållet kan även ev vara att hon har magknip, hur exakt det har något gemensamt vet jag men sjukgymnasten skulle ha det i bakhuvudet. Det viktigaste är när hon är mellan 7-11 månader och sitter upp helt själv. Det är då hon måste ha full rörlighet på bägge sidorna och det trodde Ulrika som hon hette inte skulle vara några problem. Hon tyckte även att Alva var en otroligt social och mysig tjej, vilket var kul att höra. Hon förstod att folk runt omkring tar henne för att vara äldre än 3 månader.. Alltid kul med lite beröm.. hon är ju vår lilla prinsessa..

Nehe.. nu skall jag krypa till kojs.. vet ju som sagt inte när första passet börjar;) Tobbe ligger och snarkar inne i sängen så det blir till att knuffa lite på honom så jag kan somna;)

I morgon skall vi mest ta de lite lungt men vi är bjudna på fika hos en familj längre upp på gatan som har en liten pojk som är 1 månad äldre än Alva. Blir nog en framtida lekkamrat. Vi har gått på sångstunden en gång tillsammans och nu när jag inte var där i onsdags bjöd de hem oss.

På lördag är det lite Thai kväll här hos oss. De goda grannarna och familjen Andersson/Nylander som snart flyttar till Väsby kommer hit och vi skall bjuda på lite vårrullar mm...

Kram Kram på er och sov så gott

Babymassage



I tisdags var Alva på babymassage som hölls på öppna förskolan. Vi var där med Alice och Karin som syns på bilden brevid Alva. Det var jättemysigt och hon verkade faktiskt gilla det. Vi fick även lite tips om hur man skall massera vid kolik. Efter massagen låg vi kvar en stund och Alva somnade in som den lilla prinsessa hon är;)

Nu är det massage 3 tisdagar till, dock så blir det nog till att hoppa över nästa vecka när vi får besök från Kalmar...

Det var rätt skönt för mamma att komma iväg en liten stund efter all stress hemma med att göra huset fint till när mäklaren kom under onsdagen för att göra en värdering på huset efter all renovering. Det blev tummen upp och familjen Sandén är väldigt glada!! Nu känns det som om jag kan koppla av igen. Det har varit lite pågående stress hos mig den sista veckan eller framför allt de sista dagarna över alla små brister som var tvugna att åtgärda innan mäklaren kom. Samt all städning... puh.. nu är det i alla fall rent några dagar.. dock inte så många eftersom Malte fäller något makalöst!!

Bra dagar, dåliga kvällar

Igår söndag så gjorde vi i ordning finlir på framsidan. Tobbe la sten på trappen och jag ordnade rabatterna.. nu skall det bara inhandlas växter till den gemensamma delen som vi har med grannen. Det skall jag göra på onsdag eller torsdag hade jag tänkt. Har fått pengar och fria händer av grannarna. Känns skönt men lite nervöst! Tänk om de inte tycker om det;)

Det blev också lite surdegsbröd bakat för första gången och det tar sin lilla tid och lite pyssel men det blev riktigt skapligt. Nu är det bara att fortsätta att försöka så kanske det blir bättre för varje gång.

Farbror Fredrik var här en sväng och lämnade lite utekläder till Alva som vi fått av hans snälla vänner. Blir kanon till den kalla vintern det:)

Alva var kanonsnäll hela dagen, dock så blev det som vanligt på kvällen. Mamma trodde allt var toppen kl 1830 när hon somnat. Men efter 40 min var det stora krokodiltårar igen:(

Idag har Alva och jag bara varit hemma. Mysig morgon som vanligt.. den dagliga långpromenaden med Malte som går riktigt bra igen på alla fyra.. det är väll hans smärtstillande tabletter som ger verkan. Sen satt Alva i babysittern och tittade på mamma när hon rensade ibland sina kläder. 1 påse till Grannen med tjocka goa tröjor och 1 plastsäck till insamling. En del sommarkläder upp på vinden, så skönt att få rensa ut lite grann.
När pappa kom hem somnade han i soffan en stund och när han hade vaknat var det min och Alvas tur. Sen hade vi en riktigt okej kväll men mys framför tv:n och bad. Hon somnade utan en tår vid kvart i sju men som igår så vaknade hon igen efter 30 minuter. Först låg hon bara och tittade en längre stund i taket men när jag skulle ta upp henne och få henne att somna om så satte det igång igen. Idag tog pappa över en stund och jag gick över till grannarna en stund för att slippa höra henne och när jag kom tillbaka så var det bara lite småsnyft och pappa fick henne att sova. Nu sover de bägge gott på varsin sida om mig i sina sängar;) och Malte ligger tillrätta utanför sovrummet i sin soffa;) Å jag har lite lugn och ro...
Mormor har opererat handen idag och vi tänker på henne.. hoppas att rehab går bra så hon orkar leka med Alva när hon kommer och hälsar på i november.

Nu är det natti natti även för mig!! Sov så gott mina kära vänner och familj, det skall vi göra(iallfall någon timme till innan det är dags för nästa matpass, håller tummarna att det kanske dröjer några timmar)

Senaste veckan

Nu äntligen fick jag tid och ro att skriva lite vad som hänt under veckan för mig och Alva. Igår kväll tog jag med mig datorn till sängen för att skriva lite men naturligtvis så var det någon som inte ville sova just då och tårarna sprutade... Vem kan det ha varit?

I tisdags var pappsen hos tandläkaren och det vet ni alla redan hur det gick... nu är det bara 4 gånger kvar. Det bokades även en tid för mig, 5 november är det dags.. fy fasen. Varför tycker man det är så jobbigt??

I onsdags var Alva och jag på sångstund igen i församlingshemmet och Alva tycket det var jättemysigt. Vi stannade inte där något förutom själva sångstunden utan vi åkte direkt till Ikea för att lämna tillbaka några saker som vi köpt fel till tvättstugan och naturligtvis köpa några nya saker. Alva sov under hela shoppingen och det tycker jag är så skönt... På sen eftermiddagen bar det av till veterinären med Malte som de senaste dagarna gått omkring på 3 ben och pipit. Han som oftast aldrig klagar måste verkligen haft jätteont. Gud vad jag led med honom. Förmodligen så är det knölar mellan trampdynorna som har orsakat hans onda tass/ben. Det kallas tydligen för furunkulos och är ganska vanligt förekommande. Han går just nu på smärtstillande och antibiotika. Han har blivit mycket bättre redan men förmodligen är det värktabletterna som ger verkan. Röntgen vissade också att han hade ett litet ben i tassen som var brutet men de trodde inte att hältan berodde på det. Skulle han dock inte blivit bättre efter kuren så får vi åka in med honom igen och ev operera bort det brutna benet. Vi håller tummarna att vi inte behöver det.
Jag hämtade också vår nya shiatsu massagedyna som jag handlade på mässan och gud så härligt det är;) Med tanke på vår dotters vikt och att hon är så ledsen på kvällarna så är mamma väldigt lycklig äver att hon kan få ryggen knådad;)

I torsdags bar det ut söder om staden för Alva och mig. Vi var bjudna på lunch hos en jobbarkompis som bor ut mot Saltsjö-boo. Det var meningen att vi skulle varit 6 föräldralediga mammor från jobbet där men det blev 4 till slut. Det var trevligt att träffas och få prata lite om vad som händer på jobbet och med kollegor. Man får ju inte så mycket info och det kan vara skönt att även vi får chans att skvallra lite;)
När vi kom hem framåt eftermiddagen så var jag helt slut....

I går tog alva och jag det lungt på förmiddagen och när Tobbe kom hem åkte vi till Molnsätra och köpte lite mer sten. Till trappen och vit marmorkross till rabatten. Sen bakade jag blåbärsmuffins... tycker verkligen det är så härligt att få baka lite.. hoppas att jag kommer att bli en riktig bullmamma som står och bakar kakor och bullar när Alva kommer hem med sina kompisar;) Det blir lite egen tid samt lite annan sysselsättning även när Alva är vaken då hon brukar sitta brevid mig i babysittern. Oftast funkar det ganska bra;)
På kvällen åkte vi till Lasse, Linda och lilla Klara och fikade lite till Idol. Vi har inte fått chans att träffas sen Alva föddes och äntligen blev det av!! Jag som trodde att det skulle passa jättebra med Alvas sovtider, att hon somnade på vägen in och sedan skulle fortsätta att sova när vi var i stan men icke. Hon slog glatt upp ögonen när vi gick in i hissen och sedan var hon glad en lite stund men naturligtvis så blev det lite ledsamt också... Och jag som sedan hoppades på att hon skulle fortsätta sova när vi kom hem efter sovstunden på hemresan i bilen hade helt fel:( Hon var jätteledsen när vi kom hem och grät en lång stund. Somnade sedan utmattad i min famn upp pallandes med kuddar i sängen. Det blev sen sen kväll och i mina armar känns det som om hon har klämt varenda nerv som finns. Dock så fick vi när hon väl somnade en skön natt och och vaknade inte för att äta förrän kl 4 och sedan tog vi över henne i vår säng vid 6 tiden för att hon låg och lät så mycket i sömnen. När kl blev 7 gick tobbe upp med Malte och Alva och jag fick sova til halv nio. Gud så skönt det var och speciellt att vakna av att Alva gurglade nere på undervåningen!!! Pappa hade haft en underbart glad Alva och det har fortsatt under hela dagen idag. När hon somnade utan att ha gråtit alls idag kl 18.30 så trodde jag inte det var sant. Och det var det inte heller för hon vaknade, naturligtvis vaknade hon efter 40 minuter och var jätteledsen... men nu har hon somnat igen och ligger brevid pappa på sitt täcke i soffan.

I morgon skall jag försöka baka lite surdegsbröd för första gången och bara ta det lungt... kanske lite småpyssel här hemma.. mäklaren som vi köpte huset av kommer hit på onsdag och värderar huset efter alla renovering och det skall bli väldigt spännande.

Nehe.. nu skall jag var lite mysig och umgås med min älskade man...

Ha en underbar lördagkväll!!

Kram från familjen Sandén

Farmor och farfar på besök



I fredags kväll kom Alvas farmor och farfar på besök. Farmor hade varit på en mässa i Stockholm och passade då såklart på att hälsa på hos sin söta prinsessa. Alva var dock inte så glad på kvällen så det blev inte mycket till mys dock så var hon som oftast på ett strålande morgonhumör. På bilden syns det vad härligt hon tycker att det är... Under lördagen gjordes det i stort sätt färdigt på framsidan(det är dock lite pyssel kvar) och Alva sov en lång stund i vagnen. Under eftermiddagen kom farbror fredrik ut på besök och fikade med hela familjen. När hela klanen Sandén hade åkt hem så tittade Magnus ut och våra goa grannar gjorde oss sällskap med att titta på fotboll.

I Söndags var morbror Kenny med Karin och Jennifer här. Alva var på kanon humör under dagen och vi har insett att vi har en framtida barnvakt i Jennifer. Känns skönt, då kan vi kanske få gå på bio någon kväll i framtiden:) På eftermiddagen var vi inne hos Emma, Stoffe och Joel och åt god gryta som det har pratats en del om. Alva skötte sig i stort sätt hela tiden till kvällen kom då det blev lite ledsamt igen. Dock så sov hon väldigt gott när hon somnat vid 7 tiden.

Idag har vi varit på BVC och vikten är nu 6840 gram endast 400g viktökning på 3 veckor. Det har alltså stannat av lite nu och det känns väldigt skönt för hade det fortsatt i samma takt hade det varit problem att orka med att bära henne i framtiden;) Hon hade även vuxit 0,5 cm så nu är hon 59,5 cm lång. Vi passade även på att ta 2 sprutor och det tyckte Alva inte var så kul. Den andra sprutan gjorde väldigt ont och mamma mådde nog nästan lika dåligt som Alva. Det blir att pappa får följa med när sprutan skall tas innan vi åker till Fuertuventura.
Annars har dagen idag varit väldigt kinkig och Alva har blandat dagen med gråt och sömn. Troligen sprutorna som gjort sitt. De kan tydligen åka på lite feber och bli lite extra klängiga fram till 2 dygn efter sprutan. Så jag tror att morgondagen blir till att bara vara hemma och mysa. Skulle dock behöva åka en sväng till Ikea och lämna tillbaka några saker och naturligtvis komplettera med något annat så vi får se hur hon mår imorgon eller på onsdag.

Nehe, skall kila ner en trappa och äta lite av den äppelpajen och vaniljsåsen som blev kvar från gårdagens besök:)

Kram på er alla och hoppas ni får en bra start på veckan!!

Mysigt i det härliga höstvädret



Vilket väder vi har!! Har funderat på att ända sen jag gick hem på sjukskrivning heltid i maj så har vi haft riktigt bra väder. Visst har det regnat någon dag då och då men i stort sätt förutom 2-3 veckor i juni under min födelsedag så har det varit riktigt bra!! Lyckligt lottad att jag är hemma just nu... Vi har fått in våran morgonrutin riktigt bra och det är att vi vaknar runt 6.30-7.30, sen går vi upp och ger malte mat och mamma frukost. Sen äter Alva lagom tills det blir dags att sova för henne igen en timme senare och då ger vi oss ut på en lång promenad i vagnen med Malte. Då kan det se ut så här mysigt i nalleoverallen... Tänk om man hade fått ligga så här även när man är vuxen.

Igår va Alva på Öppna förskolan i församlingshemmet i Bollstanäs för första gången. Vi hade blivit rekommendarade från vår kära granne Emma att gå dit för att de har en sån trevlig sångstund på onsdagarna. Jag var lite nervös så där första gången, just för att man inte känner någon men det var riktigt trevligt. Alva var yngst i gänget och skötte sig fin fint. Först när vi började sjunga och klappade händerna blev hon lite rädd och började nästan att gråta men sedan var hon med riktigt mycket och satt och studerade omgivningen noggrant. Så nu har vi lite mer inspiration att fortsätta våra små sångstunder här hemma. Blir nog att åka dit även nästa vecka.
När vi kom hem bakade jag äppel och kanelmuffins och kanelbullar med laktosfria ingredienser så även jag kan få frossa i lite gott utan att Alva skall behöva ha ont i magen.

Tyvärr så har Alva varit väldigt gnällig och skrikig de sista dagarna så jag känner stundtals att jag håller på att tappa fokus men det är väll så väl funtat att man orkar hur mycket de än håller på. Det är verkligen påfrestande emellanåt och hon är ju numera så tung att hela kroppen värker. Vad gör man när man inte orkar bära dem längre?? Tur att vår massagedyna kommer nästa vecka. Den kommer vara värd varenda krona!!!

Idag har Karin och Alice varit här. Det var meningen att även Maria och Simon skulle komma men de hade en riktig otursdag idag och blev fast hemma efter en massa missöden. Vilket var jättetråkigt för vi såg mycket fram emot att träffas. Vi åt lunch, lax, potatis och romsås och sedan fikade vi på muffinsar och bullar såklart. Mysigt med lite sällskap.

Just nu ligger Alva och sover riktigt gott i vagnen efter att vi varit ute på promenad med Malte. Men jag är riktigt förvånad att hon sov så här länge så att jag kunde skriva ett riktigt långt inlägg för en gångs skull. Hon vilar väll upp sig för kvällens pass:)

Vi håller tummarna!!!

Kram från Alva och mig

Husets framsida



Då har jag äntligen fått till det med en bild på framsidan. Det är ännu inte riktigt färdigt utan det skall göras mur och ny rabatt på vänster sida också tillsammans med grannen. Visst blir det fint!! Och ännu finare blir det till våren då vi kommer att måla om huset också;)

Ny vecka

Nu ligger vi alla 3 i sängen och lilla Alva är så duktig och sover i sin egna säng. Förhoppningsvis sover hon lite bättre inatt så jag inte behöver gå som i koma imorgonbitti. De sista nätterna har hon sovit väldigt oroligt och låter väldigt mycket fastän hon fortfarande är vaken... tyvärr så har jag svårt att sova då. Så den enda som vaknar trött är jag eftersom alla andra har sovit;)

Idag har Alva och jag varit på Ulriksdals slottsträdgård och köpt japanskt gräs och perenner till framsidan. Jag skall försöka ta kort på den imorgon så ni får se.

Imorgon skall hantverkarna förhoppningsvis vara här sista dagen. Det börjar bli lite tröttsamt att ha dem här nu så jag håller tummarna. Jag orkar inte vara hemma när de är här så jag, Alva och Malte ger nog oss iväg en sväng.

Håller tummarna för en natt full av sömn;)

Kram Kram

Mycket på G

Veckorna går så fort och jag hinner inte riktigt med... Vad har vi gjort denna veckan? Jo, umgåtts med hantverkarna så klart. Igår var vi på Underbara barn mässan och hittade såklart en del kläder till Alva. Det blev Nova Star, Me&I, Geggamoja och några andra märken... Köpte en del större storlekar så att hon har framöver. Som vanligt när man kommer så ångrar man att man inte köpte vissa grejer.

Vi investerade även i en shiatsu massage dyna till mig och tobbe. Det behövs med våra ryggar;) Den kommer om 10 dagar och fy fanken vad skönt det skall bli.

Allt fungerar riktigt bra med Alva nu.. sen hon börjat ta nappen mer så somnar hon även själv när vi lagt henne. Just nu ligger hon bredvid mig i soffan och hon somnade i min famn och vaknade när jag la ner henne men hon var så duktig att somna om själv.

Funderar på om vi skall ner till BVC eller sångstund i Bollstanäs en sväng nästa vecka...

Nehe, skall springa till maten nu;)

Ha en härlig lördagkväll!!!

RSS 2.0